Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan, 2023 Yılı Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün '“Sağlık Turizminde Marka Şehir Olma Yolunda; Kültür ve Doğa Turizmi Alanında İş birliği Kapasitesinin Geliştirilmesi' konulu projesi hibe aldı.

KAPASİTE GELİŞTİRİLECEK

Proje sözleşmesi OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç'un katıldığı bir törenle imzalandı. Çalışma kapsamında yurt dışından tedavi amaçlı gelen hastanın başvuru, karşılanma, tedavi, operasyon, takip gibi süreçlerini doğru bir yaklaşım ile yönetebilme kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Sağlık turizmi misafirlerimizin yolculuk planlaması, konaklama, gezme, yeme içme, vize ve yasal korunma sistemleri, sigortalar gibi konularının kolaylaştırılması maksadıyla, sağlık, kültür ve doğa turizm sektörü yönetici ve çalışanlarına 3 günlük seminer şeklinde farkındalık eğitimi düzenlenmesi, özel sektör ve ilgili paydaşlarla kurumsal işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi, sağlık, kültür ve doğa turizm alanında işbirliklerin güçlendirilmesinin de amaçlandığı projede; ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve proje iştirakçilerine 6 ay süre ile sağlık turizmi alanında danışmanlık hizmeti de verilecek.

VALİ DAĞLI AÇIKLAMIŞTI 

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında 17 Ocak'ta "Samsun İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Koordinasyon Kurulu" toplantısı gerçekleştirilmişti. Vali Dağlı toplantıda yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti: “Valiliğimiz himayelerinde İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilgili paydaşlarımızın katma değeri yüksek sağlık turizmi kapsamında çalışmalarını yakından takip etmekte ve desteklemekteyiz. Bahse konu çalışmalar ile medikal turizmin yanında 3. yaş ve engelli turizmi, kaplıca turizmi, doğa turizmi, spor turizmi kapsamında içinde sağlık turizm hizmetlerinin de olduğu paket sağlık turları oluşturulmaktadır. Bu doğrultuda Rusya Federasyonu’ndan buz hokey takımlarının ve İskandinav yürüyüş gruplarının ilimizde kamp yapmaları ve kamu sağlık tesislerimizden sağlık hizmeti almaları kapsamında anlaşmalar yapılmaya başlanmıştır. Bahse konu sağlık turizmi paket turları 2023 yılında HİSER Projesi, alım heyetleri ve ticaret heyetleri ile sağlık turizmi hedef pazar ülkelerinde tanıtım ve pazarlama çalışmaları gerçekleştirilecektir. 2022 yılında ilimizde acil tıp, göz hastalıkları, kadın hastalıkları, genel cerrahi ve iç hastalıkları başta olmak üzere 146 farklı ülke vatandaşına dünya standartlarında sağlık hizmeti verildiği gözlemlenmiştir. Uluslararası havalimanı, konaklama tesisleri, yetişmiş insan gücü, nitelikli uzman hekimleri, kamu ve özel sağlık tesisleri, olimpiyatlara uygun spor tesisleri, kaplıcaları, doğası, yaylaları, sahilleri ve tarihi destinasyonları ile sağlık turistlerinin taleplerini en üst düzeyde karşılayabilecek kapasiteye sahip olan Samsun, büyük fırsatlar sunuyor.” 

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.