Uzman Diyetisyen Sinem Şahin Yazıcı, tek yönlü beslenmenin daha çabuk acıktırabildiğini belirterek, "Az ve sık beslenerek, posa içeriği yüksek besinlere yer vererek kontrolü sağlayabiliriz" dedi.

TAVSİYELERDE BULUNDU

Yazıcı, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan ve kilo kontrolünün sağlanmasıyla ilgili bilgiler veren Yazıcı, fiziksel aktivitenin de mutlaka hayatımızda olması gerektiğine dikkat çekti.

POSALI GIDALARIN FAYDALARI

Az ve sık beslenmeyle ilgili önerilerde bulunan Yazıcı, "Eğer kişi iştahını kontrol edemiyorsa, uzun süre açlık ona iyi gelmiyorsa, bir sonraki öğünde çok fazla besin alıyorsa tabiki az ve sık beslenecek. Kış aylarında 'iştahımı kontrol edemiyorum' diyen biri sabah-öğle-akşam yemeğini yediği gibi sağlıklı ara öğünleri beslenmesine ekleyecek. Bunlar yağlı tohumlar olabilir, ceviz, badem, fındık, süt, yoğurt, meyve olabilir. Bu şekilde sonraki öğünde daha kontrollü alımı sağlayabilir. Posa içeriği yüksek beslenmekte fayda var. Posanın vücudumuza çok fazla görevi var. Hem vücuttan geç atıldığı için uzun süre tok tutuyor, kan şekerini dengeliyor, kötü kolesterolü düşüyor ve uzun vadede de kolon kanserine yakalanma riskini düşürüyor" dedi.

TEK YÖNLÜ BESLENMEYİ ÖNERMİYORUZ

Tek yönlü beslenmeyi önermediklerini kaydeden Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Az ve sık beslenerek, posa içeriği yüksek besinlere yer vererek kontrolü sağlayabiliriz. Tek yönlü beslenmeyi çok önermiyoruz. Karbonhidrat, protein ve yağın bizim için faydaları ayrı ayrı. Bunlardan dengeli bir şekilde almalıyız. Bir öğünümüzü salatayla geçirebiliyoruz ama bir sonraki öğün için çok acıkabiliyoruz. İçine keçi peyniri eklenebilir ya da salatanın yanında bir bardak ayran içilebilir. Daha dengeli bir öğün olmuş olur. Fiziksel aktiviteyi mutlaka hayatımıza katmalıyız."

Doğu ekspresine alternatif geliyor! Tarih verildi: Samsun için seferler başlıyor Doğu ekspresine alternatif geliyor! Tarih verildi: Samsun için seferler başlıyor

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.