Davetli olarak Samsun'a gelen Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Şevket Görgülü, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yazıcı ile birlikte Irak'tan gelen 3 kronik damar tıkanıklığı olan hastayı son teknoloji CTO ile tedavi ederek sağlığına kavuşturdu.

CTO UYGULANMAYA BAŞLANDI

Kanal S ekipleri vatandaşlara sordu: Samsun turizm kenti olabilir mi? Kanal S ekipleri vatandaşlara sordu: Samsun turizm kenti olabilir mi?

Dünyada alanında nam salmış Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Şevket Görgülü, Atasam Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Yazıcı'nın daveti üzerine Samsun'a geldi. Kalp ve damar hastalıkları tedavilerinde yeni teknolojik yöntemlerden biri olan CTO'yu Samsun'da uygulamaya başlayan Yazıcı ve Görgülü, işlemin sağlık turizmine de ciddi bir katkısı olacağını söyledi. 

ÖZELLİKLİ BİR İŞLEM

Kuzey Irak'tan Samsun'a gelen bir çok hasta olduğuna değinen Prof. Dr. Görgülü, "Mustafa ağabey hakikaten güzel işler yapıyor. Tam tıkalı damarları açıyor. Irak’tan gelen 3 hastamız vardı. Özellikle ona eşlik etmemi ve bu hastalara beraber müdahale etmemizi istedi. İkisini bitirdik ve iki başarılı müdahale yaptı. Bu CTO dediğimiz tam tıkalı kalp damarlarının açılması işlemi. Çok zor ve özellikli bir işlem. Bu işlemin burada yapılıyor olması Samsun için çok önemli bir olay. Aynı zamanda sağlık turizmi açısından da önemli. Mustafa ağabeyi bu güzel girişimi için kutluyorum. Kendisi istediği sürece her zaman destek vermeye devam edeceğiz" dedi. 

BÜYÜK DESTEK VERECEK

Prof. Dr. Görgülü'ye övgüler yağdıran Dr. Yazıcı da şunları şöyledi: "Prof. Dr. Şevket Görgülü Türkiye’nin yetiştirdiği, dünyanın kabul ettiği ve hemen hemen tüm dünya ülkelerinden davet alan ve canlı vakalar yapan, zor vakaları çözen bir uzman. Sağ olsun buraya gelerek bize destek veriyor. Irak’tan gelen hastaların çözülmesi anlamında bir sonuca vardığımızda bu sağlık turizmine çok büyük bir destek verecektir. Bu desteği için de Şevket hocaya çok minnettarız."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.