TOKAT'TA PEŞ PEŞE DEPREMLER 

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde peş peşe deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.06'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntının çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. Yaklaşık bir buçuk saat sonra aynı yerde 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Bugün (18 Nisan Perşembe) akşam saatlerine yine 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 5.99 kilometre derinliğinde oluştu.

TOKAT'TAKİ DEPREM SAMSUN'DA DA HİSSEDİLDİ 

Deprem; Samsun, Sivas ve Yozgat gibi çevre illerden de hissedildi.

Samsun'da yol verme tartışması kanlı bitti! Samsun'da yol verme tartışması kanlı bitti!

BÜYÜK BİR DEPREMİN HABERCİSİ OLABİLİR 

Öte yandan bir ay önce Tokat'ta meydana gelen 3,2 büyüklüğündeki depremin ardından Jeoloji uzmanları Karadeniz’de artarda yaşanan bu hareketliliğin büyük bir depremin habercisi olabileceğini belirtmişlerdi. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Jeoloji Mühendisleri Odası doğrudan fay hatları üzerindeki kentlere dair hazırladığı raporları yerel yönetimlere göndermeye başladı. Tokat’ın da içinde olduğu iller, raporlarda 7 üzeri deprem riski oluşturabilecek fay hatlarına sahip oldukları için öne çıkıyor.

NACİ GÖRÜR DE UYARMIŞTI

MTA Diri Fay Haritasına Göre 1. Derece Riskli Bölgeler arasında Tokat da yer alıyor. Prof. Dr. Naci Görür yayınında fay hattı geçen 18 ili sayarak uyarmış, Tokat'a da yer vermişti. Görür, “Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak” ifadelerini kullanmıştı.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.