ORDU (AA) - Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Mezbahalar ve Veteriner Şube Müdürlüğü işbirliğiyle Kurban Bayramı öncesi kurban kesimi kursu açılacak.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi dini kurallara uygun kurbanlık kesilebilmesi amacıyla küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi kursu açacaklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nda kurban kesimi sırasında ve sonrasında olumsuz görüntülerin yaşanmaması için vatandaşları bu kurslara davet ettiklerini ifade eden Mustafa Erdoğan, kursa başvuruların online sistem üzerinden yapılabileceği gibi isteyenlerin şahsen müdürlüğe gelerek başvurabileceğini belirtti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Mezbahalar ve Veteriner Şube Müdürlüğü işbirliğiyle açılacak kursa ilişkin başvuruların yapıldığını söyleyen Mustafa Erdoğan, şu bilgiyi verdi:

"Kursiyerlere kurban kesimi konusunda teorik ve uygulamalı olarak bilmeleri gereken bilgiler aktarılacak. Kesim yerinin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisi ile ilgili bilgiler verilecek. Teorik dersler hizmet binamızda, uygulamalı dersler Ünye mezbahasında yapılacaktır. Kurs sonunda başarı gösterenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi kursu bitirme belgesi verilecektir."

Veteriner, ilahiyatçı ve görevli hayvan kesim elemanlarından oluşan ekip tarafından kursa katılan kursiyerlere 40 saat eğitim verileceği, kursun bir hafta süreceği bildirildi.