BURSA, () - BURSA'da Uludağ Üniversitesi (UÜ) 40'ıncı Yıl etkinlikleri kapsamında Rektör Prof.Dr. Yusuf Ulcay, öğretim üyeleri, yönetici ve öğrenciler ile birlikte Göbelye Göleti'ne kadar doğa yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş ardından konuşma yapan Rektör Prof.Dr. Ulcay, bu göletin önümüzdeki aylarda halkın hizmetine açılacağını söyledi.
UÜ  Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, yönetici, akademisyen, personel ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 500 kişilik grup ile üniversiteninin kuruluşunun 40'ıncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen doğa yürüyüşü ve spor etkinliklerine katıldı. Sabah, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi önünde spor toplanan grup 5 kilometrelik yürüyüş ardından Göbelye Göleti'ne yürüdü. Gölet etrafında buluşan topluluk burada düzenlenen spor aktivitelerine eşlik etti. AKUT Arama Kurtarma Ekip Uygulaması, Badminton, bisiklet, bot, dağcılık, gülle atma, halat çekme oyunu ile başlayan spor aktivitileri, halk oyunları, hava araçlı fotoğraf çekme etkinliği, gölde kano, korfbol oyunu, ok atma, plates uygulaması, satranç, taş kaydırma, trambolin ve voleybol maçları ile sona erdi.
Öğle yemeğini etkinliğe katılanlarla birlikte yiyen UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, "Bu etkinlikleri, yaz aylarından itibaren sürekli olarak düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yıl  gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra da üniversitemizin bünyesinde bulunan göleti, Bursa halkı ve öğrencilerin hizmetine açacağız. Planlarımız arasında buraya bir tesisin açılması da var. Böylece bu tesisten, Bursalılar ve öğrencilerimizde yararlanacak" dedi.