Türk milletini silah arkadaşlarıyla birlikte bağımsızlığa kavuşturan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde, Samsun'da da gerçekleştirilen törenlerle özlemle yad edilecek. Samsunlular, bugün saat 09.05'te Ata'sına bir kez daha saygısını sunacak.

SAMSUN'DA ZAMAN DURACAK

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı kapsamında saat 09.00'da İlkadım ilçesindeki Onur Anıtı'nda resmi tören başlayacak. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve al yıldızlı bayrak göndere çekilecek. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise 2 dakika boyunca sirenler çalacak ve adeta zaman duracak. 
Ardından Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Anıt Şeref Defteri'ni imzalayacak.

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Saat 09.15'te ise Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Devlet Güzel Sanatlar Galeri'nde 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' görücüye çıkacak. Saat 09.30'da ise AKM Büyük Salonu'nda ise anma programı düzenlenecek. Anma programında konuşmalar yapılacak ve oratoryo yapılacak. 

ADD'DEN KONSER 

Ayrıca Adatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Ahmet Sedat Mete yönetiminde; saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezi'nde 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' konseri gerçekleştirecek.

Pakize KABAK
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.