Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Vakfı (TÜZDEV) Kayseri Şubesi düzenlenen törenle açıldı.
Sivas Caddesi Sedef Apartmanında yapılan açılışa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahretin Keleştemur, TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden, üstün zekalı öğrenciler ve aileleri katıldı. Yapılan açılış sonrası konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şuanda her sektörde sizin gibi yüksek zekalılara ihtiyacımız var. Türkiye’nin geleceği olan sizlersiniz. Şimdi bizler yerlerimizi bırakacağız. Eğitimlerini tamamlayan yüksek zekalılar gelecekler oraya oturacaklar. Her dalda böyledir. O yüzden sizlere ihtiyacımız var. Ne kadar iyi yetişirseniz Kemal amcanızın yaptığı yerde o kadar başarılı olursunuz. Maşallah hepinizin gözleri pırıl pırıl gözleri cıvıl cıvılsınız" diye konuştu.
TÜZDEV Genel Başkanı Kemal Tekden ise, "Biz bu faaliyetlere ilk başta Kayseri’de başladık. Şuan da bir çok şehirde aktif faaliyetlerde bulunmaktadır. Allah bütün toplumlara eşit vermiş zeka durumunu ama bazı toplumlar bunu çok iyi kullanıyorlar. Onlarda süper devletler oldular. Bazı devletler de bunları kullanamıyor ya da başkalarına kaptırıyorlar" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yıldız, üstün zekalı öğrenciler ile özel olarak ilgilendi. Bakan Yıldız öğrencilerin hazırladığı zeka oyununu oynadı. Yıldız ayrıca, öğrencilerin hazırladığı projeleri dinledi.