Konuyla ilgili konuşan Bamako Büyükelçisi Hikmet Renan Şekeroğlu ,Türk personelin saldırganlarla karşılaşmadığını; ekibin en kısa sürede Türkiye’ye dönmelerinin sağlanacağını belirtti.

Büyükelçi Şekeroğlu A Haber’in canlı yayınında şunları söyledi:

“Türklerin en kısa zamanda Türkiye'ye dönmeleri sağlanacak. Diğer arkadaşımız da içeriden sağ salim çıkarsa herkes ailelerine sağ salim ulaşacaktır. Şu anda yürütülen bir operasyon var. Güvenlik güçleri katların güvenliğini sağlayarak yukarı doğru ilerliyorlar. Operasyon sürüyor. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler üst katlara çekildi. Saldırganların kim oldukları bilinmiyor.”


TÜRKLER SALDIRGANLARLA KARŞILAŞMADI

Bizim arkadaşlarımız otelin daha alt katlarındaydı. Son arkadaşımız da onlara yakın bir odadaydı. Kurtulanlar, saldırganlarla yüz yüze gelmediler. Kendi odalarından çıkarıldılar.Saldırıyı üstlenen resmi bir örgüt adı yok ancak güvenlik makamları ve siyasi çevreler bölgede aktif olan bazı radikal cihatçı örgütleri üzerinde duruyor. Ancak kesin bilgi yok.

Mali'de yaklaşık 500 Türk vatandaşı var. Çok fazla Türk vatandaşı yok. Ülke bütününde iç savaş benzeri bir durum yok. Vatandaşlarımızın bu günlerde özellikle dikkatli olmalarında fayda var ancak ülkede son dönemde bir istikrar var.

Olayı duyar duymaz otelin bulunduğu bölgeye gittik gittik. Otelin yakınında kriz merkezi oluşturuldu.