Türkiye Futbol Adamları Derneği (TURFAD) Başkanı Yılmaz Tokatlı, yayımladığı mesajla Şenes Erzik’e teşekkür etti.
Tokatlı, UEFA’da uzun yıllar görev yapan ve geçtiğimiz günlerde görev süresi sona eren Şenes Erzik için bir teşekkür mesajı yayımladı. Tokatlı’nın yayımladığı mesaj şu şekilde:
"İnsan hayatında belli dönemler açılır ve zamanı gelince de o dönem anılarıyla baş başa kalacağımız mutlu bir dönem başlar.
Şahsen bu dönemleri yaşam hayatımda gördüm ve yaşadım. Yaşamakta da devam ediyorum. Futbol ve spor camiasına girdiğim 1980 yılından bu yana en mutlu günlerden birini bugün okuduğum bir haberle yaşadım.
Ülke futbolunun değerli ve saygın bir ismi olan değerli dostum ve kardeşim Sayın Şenes Erzik’in UEFA’daki 33 yıllık uzun ve herkese nasip olmayan tarihi bir hizmetini onurla, üstün karizmatik davranış, bilgi saygınlığıyla noktalamış olmasıdır.
Kendileri ile Federasyon Başkanlığımda Yönetimde birlikte çalışmak şansını yakalamış ve de benim fakir olan futbol bilgimin destekçisi olarak faydalı hizmetler vermeme büyük katkısı olduğunu söylemeliyim.
Önceki yıllara dayanan futbol kariyeriyle, özel sektördeki başarılı hizmetleri, öğrenimi ve iki lisana vukufiyeti gibi üstün özellikleri kendisini UEFA Gençlik Komitesi üyeliğine taşımıştır.
1982’den bu güne UEFA’da birinci Başkan Vekiline kadar yükselerek bir unvan sahibi olabilmenin hakkını verebilmiş ve de kendisini kabul ettirmiş bir kişi olarak noktalaması herkese nasip olmayan bir kariyer kazanımıdır.
Ülkemiz futboluna getirdiği temsil, tanıtım imkân ve hizmetlerinin yanında UEFA’yı oluşturan ülke Futbol Federasyonlarının ve kamuoylarının da takdirini kazanmış olan Sayın Şenes Erzik’le gururlandığımıza şüphem yoktur.
Federasyonumuzun UEFA bünyesine girişimizden itibaren bu günlere uzanan zaman tünelinden geçmiş ve aynı başarılı hizmetleri ile FIFA ve UEFA’da ülkemizi temsil etmiş olan futbol adamlarımızdan merhumlar Sn. Necdet Çobanlı, Sn. Tarık Özerengin ve Sn. Halim Çorbalı’yı da bu vesile ile şükran ve saygıyla anıyorum.
Yegane üzüntümüz ülkemizi UEFA yönetiminde temsil etmek üzere adayımız olan Sayın Servet Yardımcı’nın seçilememiş olmasıdır.
Uluslararası iş ve meslek sahibi, futbol camiasında yönetici olmuş, saygın kişiliği ve tanınmışlığı olan değerli futbol adamı Sayın Servet Yardımcı’ya ilerisi için şansının olacağını ümit ediyor ve diliyoruz.
Şunu gayet iyi biliyoruz ki ne kadar başarılı olsanız da mutlaka beğenmeyenleriniz, kıskananlarınız olacaktır. Bu da insan tabiatı gereği istenmeyerek yapılan hataların hoşgörülü olmaktan çıktığıdır.
Bu bağlamda; Güneşin balçıkla sıvanmayacağı gibi dürüst, samimi, şeffaf, güven ve inançla verilmiş hizmetlerin hiçbir zaman unutulmayacağıdır.
Bu rahatlık ve huzur içinde diyorum ki;
Teşekkürler Sayın Şenes Erzik.
Teşekkürler Sayın UEFA Delegasyonu, ülkemiz adına değerli bir kişiyi O’na yakışır bir şekilde uğurladığınız için."