Ortahisar Belediyesi, Büyükşehir Yasası’yla köylerden mahallelere dönüştürülen yerleşim yerlerinde asfaltlama faaliyetlerine hız verdi.
Son olarak Bulak Mahallesi’nde yapılan asfaltlama çalışmaları mahalleliler tarafından sevinçle karşılandı. Yüksek mahallelerde iklim şartlarından ve bakım maliyetlerinden dolayı betonlama yapan Ortahisar Belediyesi şehir merkezine yakın mahallelerde de asfaltlama yapıyor. Bulak, Akkaya, Akoluk, Beştaş, Yeni Kum ve Uğurlu mahallelerinde yolların uygunluk durumuna göre hem betonlamayı, hem de asfaltlamayı birlikte yürüten Ortahisar Belediyesi’nin çalışmaları vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yaz sıcaklarından azami derecede faydalanarak, yüksek kalitede asfaltlama yapabilmek için Belediye’nin personel ve araç-gereç imkanlarını sonuna kadar kullandıklarını söyledi. Bulak Mahallesi’nde Fen İşleri ekipleri tarafından yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, Muhtar Mehmet Ali Gençcelep, mahalle sakinleriyle konuşarak yapılan çalışmalardan memnun olup olmadıklarını sordu. Belediye’nin asfaltlama ve betonlama çalışmalarından son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar, mahallenin diğer yollarına da asfaltlama yapılmasını istediler.
Mahallenin bir kısım yollarına daha önceden beton döküldüğünü kaydeden Muhtar Mehmet Ali Gençcelep, bu yolda daha uygun olduğundan dolayı asfaltlama yapıldığını belirterek, “Başkanımızın mahallemizi ziyaretinde kendisine yollarımızın asfaltlanması isteğimizi iletmiştik; o da sağolsun bu isteğimizi yerine getirerek yollarımızı asfaltlıyor. Ortahisar Belediyesi’nin kurulmasıyla mahalle yollarında hızlı bir şekilde yapılan betonlama ve asfaltlama çalışmalarından son derece memnun olduk. İlk defa bir belediyenin bizimle bu kadar yakından ilgilendiğini gördük. Bundan dolayı Başkanımız Ahmet Metin Genç’e ve Başkan Yardımcımız Kemal Çoban’a çok teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar kendilerinden talep ettiğimiz hiçbir isteğimizi geri çevirmediler. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mahallemizin sorunlarıyla yakından ilgilenmelerini bekliyoruz” dedi.