Tokat’ta uzun yıllardır bir türlü gerçekleşmeyen Meydan Projesi için Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, OKA ile protokol imzaladı.
Meydan bölgesi olarak bilinen Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulması amacıyla proje imza protokolü imzalandı. Taşhan ve Hatuniye Camisi arasındaki binaların yıkılarak, Gökmedrese, Taşhan, Hatuniye Camisi ve yanındaki imaretin birbirlerini görmesi hayaliyle seçim döneminde Meydan Projesi sözü veren Başkan Eroğlu, göreve geldiği günden itibaren bölge esnafı ile yaptığı istişareler sonucu Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile projelendirme için imza attıklarını söyledi. Bölgedeki binaların bakımsız ve köhne oluşunun yanı sıra tarihi bütün yapıları da kapattığını belirten Başkan Eroğlu, bu binaların yıkılarak Tokat’a tarihi dokusu olan ve ticari olarak da canlılığın yaşanacağı bir meydan kazandırmak istediklerini vurguladı.
Vali Cevdet Can ise meydan projesinin Tokat’a itibar kazandıracak projelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Tokat’ın faydasını gözeterek çalışma yaptıklarını ifade eden Vali Can, “Toplumsal faydayı, Tokat’ın faydasını gözettiğimiz zaman hem Tokat hem biz kazanırız” dedi.
Toplantıya katılan bölge esnafı da artık ticari olarak meydan bölgesinin zayıfladığını ve yeniliğe ihtiyaç olduğunu kaydetti. OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise proje ve OKA faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra protokol imzalandı.