TOKAT (AA) - Tokat'ta 100 çocuk, belediyenin düzenlediği 21. Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında erkekliğe ilk adımı attı.

Şölen dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çocuklar ve aileleri, şehir turu attırıldıktan sonra, Dudayev Parkı'na getirildi.

Burada konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, son bir aydır ülke üzerine terör olaylarının yüreklerini dağladığını belirterek, Tokatlı iki şehidin de bulunduğunu ve tüm şehitler için etkinlikleri iptal ettiklerini söyledi.

Sünnet olacakların güzel günler görmesini dileyen Eroğlu, "Allah'a şükür genç bir nüfusa sahip ülkeyiz, dinamik bir ülkeyiz. Bu genç nüfusunda ileriki yıllarda çok daha güzel noktalara, çok daha güzel günlere getireceğinden hiç kuşkumuz yok. O yüzden bu çocuklarımız çok değerli" dedi.

Türkiye'nin bir kez daha böyle olayların yaşamaması ve şehitlerin gelmemesi temennisinde bulunan Eroğlu, tüm katılımcıların şehitler için Fatiha okumasını istedi.

Konuşmanın ardından Aşr-ı Şerif okundu, Tokat Müftüsü Ahmet Erdem dua etti.

Törenin ardından sünnet kıyafeti giydirilen 100 çocuk, Tokat Devlet Hastanesinde erkekliğe ilk adımı attı.

Törene, Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Eski Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Bolat, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.