Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), TX10 modelini Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda sergiledi. Samsun'da görücüye çıkan 523 kilometre menzili olan TX10 modelli araca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Togg görevlileri ise vatandaşların araba hakkındaki sorularını cevapladı.

SAMSUNLU VATANDAŞTAN TOGG YORUMU

Anadolu rengiyle sergilenen Togg'a binerek detaylı şekilde inceleme fırsatı bulan vatandaşlar Kanal S mikrofonlarına konuştu, gururlandıklarını ve ileride otomobile sahip olmak istediklerini söylediler.

Emrah Aktaş: Anlatılanın çok üstünde. Türk mühendislerinin bir harikası, dünya çapında isim yapacak bir araç olduğu belli. Bence anlatılanlar çok az kalmış. Gelip görülmesi, yakından takip edilmesi aracın rengi, özellikleri, en üst segment araçlar içerisinde. Kendi adına ismini yazdıracaktır. Bu benim için değil şu an belirtilen taban fiyat dedikleri bu araca göre çok az. 3 milyonun üzerinde olması lazım bu segmentteki aracın.

Hasan Alkan: Ülkemiz Türkiyemiz için hayırlı olsun. Güzel gördüm arabayı da heybetli bir duruşu var. Çok mükemmel bir araba. Türkiye’mize yakışır bir araba. Şimdi değil ama biz ikinci tura kalacağız gibi duruyor. İkinci el ancak olur gibi bize çünkü 1. el almamız maddi olarak yetişmemiz mümkün değil. Samsun'un buna öncülük etmesi güzel, bizi memnun etti. Samsun'da görmemiz bizi sevindirdi.

Hatice Berkman: Yerli üretim olarak güzel buldum ama daha inceleme fırsatımız olmadı arabayı. O kadar param olursa almayı düşünürüm tabii çünkü 1 milyona yakın fiyatı. Rüyamda göremem. Gururumuz bir yerde. Biraz da övünelim böyle yeniliklerle.

Havva Aktaş: Çok güzel, anlatacak bir şey yok yani süper. İnşallah arabayı satıp almayı gerçekten düşünüyoruz. Sevdiğim renkte gelmiş Samsun'a o yüzden daha da memnun oldum. Öncelikle yerli olduğu için bizim vatanın arabası olduğu için niye dışarıdan gelen arabalara o kadar ücret ödeyeceğiz, kendi arabamız varken, kendi vatanımız değerlensin. Çok memnun olduk inşallah devamı gelir.

Yunus Emre Söyler: Çok güzel buldum. Türkiyemize yakışır bir araç oldu. Tabii ki almayı düşünüyorum. Gayet makul, herkesin alabileceği rakamlar. Güzel de bir proje, güzel de bir araç yapanlardan Allah razı olsun. Samsun'da olması da güzel. Vatandaşlarımızın görmesi de güzel. Tebrik ediyorum.

Orhan Tangur: Yeni devrin arabası diye düşünüyorum. Güzel araba, devletimize milletimize hayırlı olsun. Vatana millete hayırlı olsun. Dış dizaynı güzel, içini de şimdi göreceğiz. Herkesin almayı isteyeceği bir araç. Kesinlikle herkes düşünür bir de gençlere hitap ediyor. Genelde yaşlılara hitap ettiği ifade edilir ama gençlere de hitap ediyor diye düşünüyorum. Bütün şehirlerde herhalde şu an Samsun da olması da güzel, görmüş olduk en azından çıkmadan güzel oldu.

Hasan Basri Karaca: Çok güzel ve kaliteli yani ülkemizde bu kadar kısa bir sürede böyle güzel kaliteli aracın yapılması gerçekten gurur verici bir şey. Bizim bununla gurur duymamız lazım bütün herkes olarak. Çoğu kişi eleştiriyor ama baktıkları zaman çok kaliteli ve bu kadar kısa sürede böyle güzel kaliteli bir araç yaptıkları için kendi ülkemde gurur duyuyorum. Şu an evet, ilk etapta alamayabiliriz ama ilerleyen zamanda alacağız. Fiyatı diğer araçlara göre normal, bu fiyatlarda olması normal şuan ki piyasayı biliyorsunuz.

Cahit Arslan: TOGG hakkında çok şeyler düşünüyorduk kendini de gördük daha hoşumuza gitti. Yerli ve milli olduğu için bunu görmeyenlere de tavsiye ediyoruz. Görmeyenler de gelsin görsün inceledik çok güzel bir araba yani yollara yakışan bir araba. İnşallah bunu orta kesim veya herkes için uygulanır da daha iyi olur. Kendi imalatımız kendi yapımız. Türk malı olduğu için daha iyi olur. Herkes alır inşallah. Fiyatı hakkında şuan ona göre normal, 900 binlerden başlıyor 1 milyon 200 binlere kadar.

Serkan Altaş: Şu an tam göremedim fakat çok güzel bir araç olduğunu düşünüyorum. Özelliklerini de araştırmıştım. Diğer ülkedeki araçların üretimlerine bakmak gerekirse teknoloji anlamında çok güzel araç olduğunu düşünüyorum. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun inşallah bize de nasip olur. Benim de buna benzer bir aracım var kıyaslama gerekirse yani fiyatlar bence gayet normal, 1 milyon civarı olduğunu biliyorum. Kendi çapındaki araçlarla fiyatının gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Hakan Kara: TOGG gurur verici yani ne diyebiliriz ki inanmayanlara TOGG burada. Gurur verici. Bunun başka bir izahı yok, yerli ve milli kendi arabamız. Araç çok güzel on numara her şeyiyle. Türkiye şartlarında ki konsept cip tarzlarının hemen ayarında çok güzel buldum. Yerli ve milli TOGG'a binip gösterelim ülkemizin nasıl bir yol aldığını

Mustafa Yücel: İnanılmaz sadece bir araba değil akıllı cihaz olarak bahsediyorlar. Gerçekten de öyle bakalım kuraya girdik bizde umarım çıkar diye dört gözle bekliyoruz. Şu an muadillerini düşündüğümüz zaman inanılmaz derece de ucuz. Şuan o kategori de bu fiyata araba yok. Zaten çok iyi bir fiyatla çıktı herkes fiyatı için de aynı zamanda almak istiyor. Biz de aynı şekilde zaten kendisi mükemmel bir araba fiyat konusunda hiçbir şüphe yok. Atakent'den geldim sırf onu görmek için şuan ciddi inanılmaz duygular içindeyiz. Böyle insan Türkiye’nin ilk yerli arabası şuan ona dokunmak için sıra bekleyeceğim, sadece dokunmak için düşünün yani; o derece de insan ciddi bir şekilde duygulanıyor inşallah, bunların hep devamı gelir diye dua ediyoruz. Rabbim bize gösterdiği için şükrediyoruz.

Gülaydın Baloğlu: Asrın mucizesi diyelim. Çok güzel böyle bir şey. Hiç şüphesiz bekliyorduk ama ekranlarda gördüğümüzden daha da güzel teknoloji bize cumhurbaşkanımız sayesinde çok erken geldi. Yoksa bunu hayal etmek bile söz konusu değildi. Çok heyecanlıyım görmek için değer buralara gelmek.  Ekranlardan görüyordum aracı değil bu ülkemize gelen teknoloji çağının, ilerlemiş çağın bu derece Samsun'a gelmesi gerçekten sevindirici. İnşallah bu sıra erken biter görürüz. Diğer arabalara göre ucuz inşallah Allahım herkese de bize de nasip eder.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.