Samsunspor Kulübü Derneği ile Yılport Samsunspor A.Ş.'nin Kahramanmaraş ve bölgesinde yaşanan yıkıcı depremin ardından yapmış olduğu yardım çağrısına dernek üyeleri, basketbolcular, futbolcular, teknik heyet, yöneticiler, taraftar ve vatandaşlardan gelen yoğun talep sonucu hazırlanan yaklaşık 3 TIR bugün Nuri Asan Tesisleri'nden deprem bölgeleri olan Hatay ve Elbistan'a gönderilmek için yola çıktı. Yardım TIR'ları Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, futbolcular, teknik ekip, dernek üyeleri, tesis çalışanları tarafından TIR'lara yüklendi. 

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, futbol camiası olarak herkesin elinden geleni yapmak zorunda olduğunu belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz. Ben 51 yaşındayım. Bugüne kadar çok depremler oldu. Ama şu anki rakamlar istemediğimiz şekilde artmaya başladı. Alan büyüdü. Ülke olarak çok kötü günler geçiriyoruz. Bizlerde elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Futbol konuşulacak bir durumda değiliz. Ama futbol, sektörde elinden gelenin fazlasını yapmak zorunda. Buradan Volkan Demirel ve eşi tüm halkın hislerini paylaşarak, güzel mesajlar verdi. Bizlerde bunu devam ettirmeliyiz. Çünkü göçük altında kalanlar, vefat edenler, yaralananlar, kış şartları hepsi çok büyük engel ama, bizler elimizden geleni yapmalıyız. Ülke kenetlendi bununda altından kalkacak ama. Acı çekiyoruz, umarım en kısa zamanda atlatırız. Benimde öğrencim olan Taner Kahraman hayatını kaybetti çok üzgünüm. Ahmet Eyüp vefat etti çok üzgünüz. Taner Savut kardeşim oda göçük altındaydı haber alınamıyordu. Umarım onun gibi birçok vatandaşımız kurtarılır" dedi.    

WhatsApp Image 2023-02-08 at 12.20.22 (2)

'ÖNCELİK HATAY'

Samsunspor Kulübü Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu İlknur Damla Beytekin ciddi yardımın geldiğine değinerek, "Türkiyemizin başı sağ olsun acımız büyük. Konuşurken boğazımız düğümleniyor. Depremden sonra dernek olarak, hemen harekete geçtik ve birkaç gündür duygusal anlar yaşıyoruz. Çünkü hiç beklemediğimiz, tanımadığımız insanlardan çok büyük yardımlar aldık. 3 TIR'a yaklaştık. Birlik beraberliğimizin gücünü gördük. Herkese teşekkür ediyoruz. Önceliğimiz Hatay bölgesini. Ulaşım olarak yolların sorunlu olduğunu duyduk. Onları aşarsak Hatay ardından Elbistan'a TIR'larımızı göndereceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynak: Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.