EDİRNE’de taşıdıkları ihracat yüklerini Avrupa’nın çeşitli ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR'lar yaklaşık 4 kilometre kuyruk oluştururken, ailelerinden uzak Ramazan Bayramı geçiren sürücüler ise birbirleriyle bayramlaştı.
İhracat ürünlerini TIR'larla Avrupa’nın çeşitli ülkelerine götürmek için yola çıkan sürücüler, Ramazan Bayramı'nı araç kuyruğunda karşıladı. Gece yarısından itibaren Bulgaristan'a çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR’lar yaklaşık 4 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bayramı çalışarak geçirdikleri için üzgün olduklarını ifade eden sürücüler, yakınlarıyla telefonda bayramlaştıklarını söyledi.
Fransa’ya yük götüren TIR sürücüsü Berat Erşan, eşi ve kızının bayramını telefonda kutladığı için buruk bir bayram yaşadığını söyledi. Yurt dışına çıkış yapmak için gece yarısından itibaren araç kuyruğuna girdiğini anlatan Erşan, “Şu anda bayramın birinci günü, herkes evinde ama biz ekmek parası için çalışıyoruz. Ben 30 yıldır Avrupa’ya yük götürüyorum. Bayram, düğün, cenaze bunları unuttuk. Bizim mesleğimiz böyle. Bayram sabahı ailemle konuştum, bunun içinde bayramı buruk geçiriyoruz” dedi.
TIR sürücülerinden Sinan Aktaş da ailesinden uzak bayram geçirdiği için üzüntülü olduğunu söyledi. TIR sürücülerinin sürekli yollarda olması nedeniyle özel günleri yakınlarından da uzak geçirdiğini kaydeden Aktaş şunları söyledi:
“Bizde isterdik sabah bayram kahvaltısı olsun, ailemizde bayramlaşalım. Ama yolda olduğunuz için burada sırada bekleyen arkadaşlarımızla bayramlaştık. Bizde rızkımızı buralardan kazanıyoruz. Gece sıraya girdik halen yurt dışına çıkamadık.
Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli sınır Kapısı’nda çıkış yapmak için bekleyen TIR’lar yaklaşık 5 kilometre kuyruk oluşturdu.

FOTOĞRAFLI