Samunspor'un Batı Park'ta bulunan tesisleriyle ilgili sorunu Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş'un girişimleri ile son buldu. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın milyonlarca avro para harcayarak yaptırdığı Mustafa Kemal Erkanat Batıpark Spor Tesisleri’nin alanı 20 yıllığına önce Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne, belediyeden de 20 yıllığına Samsunspor Kulübü'ne bedelsiz bir şekilde tahsis edildi. Bakan Muş, "Sorunlar, çözülmek için var. Bizde sorunları çözmek için buradayız" dedi. 

BAŞARILARA İMZA ATILACAK  
Yılport Samsunspor'un geleceğine ışık tutacak olan Batıpark Akademi Spor Tesisleri'nin arazisinin 20 yıllığına Yılport Samsunspor A.Ş. Kulübü'ne tahsis edilmesi  nedeniyle Samsun Futbol Akademi Projesi Ortak Hizmet Protokolü İmza töreni, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşti. Törene, AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Yılport Samsunspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel Bilen, Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır da katıldı.

KANAL S'YE AÇIKLADI

İmza töreni sonrası, Kanal S mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, "Samsunspor'a hayırlı olsun. Biz, Samsunspor Kulübü'ne destek olmaktan mutlu oluyoruz. Buranın bir arazi, arsa sorunu vardı. Onun da tahsisini önce merkezi hükümetten, Büyükşehir Belediyesi'ne, Büyükşehir Belediyesi'nden de Samsunsporumuza bunu gerçekleştirmiş olduk. Alan 20 yıllığına Samsunspor'a tahsis edilmiş oldu. Dolayısıyla bu önümüzdeki dönemde, Samsunspor'un elde edeceği başarılar da, bizim de bir katkımız olsun. Burada yetişecek nice gençlerin nice sporcuların yeni başarılara, bu tesiste imza atacaktır. Bu konu, Samsunspor'un gündeminde olan bir konuydu. Kulübü ziyaret ettiğimde bir dosya verdiler bana. Bu dosyanın içerisindeki konulardan birisiydi. Dolayısıyla bu sorunu da böylece yoluna koymuş olduk. Sorunlar, çözülmek için var. Bizde sorunları çözmek için buradayız" diye konuştu.  

'ÇIĞIR AÇACAK' 

Yılport Samsunspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel Bilen, atılan imzanın Samsunspor'da yetişecek oyuncular açısından çığır açacağını belirterek, "Bu vesile ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, çok emeği geçen Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.  İmzalar sonrası ise Bilen, Bakan Muş'a üzerinde adının yazılı olduğu Samsunspor forması hediye etti.

Haber Kaynak: Esra VURAL - Özcan Tezcan Özel Haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.