İstanbul Havalimanı’nın hizmete sokulmasıyla beraber büyüme hızında artış öngörülen Türk Hava Yolları (THY), gençlere yönelik yeni personel alımıyla alakalı ilana çıktı. Üniversitelerin lisans, son sınıf, yeni mezun ya da yüksek lisans öğrencileri ilana müracaat edebilecek. Başvurular 4 Nisan’a dek sürecek. İşe kabul edilenlerin başlangıç dönemi ağustos-eylül olacak. THY’nin pilot ilanlarına başvurular sürerken bu yıl 1600 de kabin görevlisi alması öngörülüyor.

Take-off programı THY’nin yetenek programı olarak tanımladığı ‘TK Take-off’ ismi verilen programda gençlerin çalışacağı bölümler insan kaynakları ve destek üniteleri, kalite&teknik, mali, operasyon, planlama, pazarlama&satış, Turkish Cargo, yatırım&anlaşmalar olarak ifade edildi. Başvuru yapan adaylar genel yetenek ve İngilizce sınavına girecek, sonrasında da grup ve birebir mülakatlara alınacak. Bu süreç 26 Temmuz’a kadar sürecek.

İNGİLİZCE ÖN KOŞUL

Müracaatta bulunan adaylar, tercihleri ve kişilik envanteri sonucu dikkate alınarak yetkinliklerine uygun ünitede değerlendirilecek. Başvuracak yeni mezunlar için mezuniyet tarihi üzerinden 2 yıl, yüksek lisans öğrencileri için de mezuniyet tarihi üzerinden 3 yıl geçmemesi isteniyor. İyi derecede İngilizce bilen, gelişimine önem veren, yeni ve uygulanabilir fikirler üretebilen, takım çalışmasına yatkın olan herkes ilana müracaat edebiliyor.