VAR KAYITLARI AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'de ciddi hakem hatası tespit edilen iki maçla ilgili Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını açıkladı.

TFF, Süper Lig'in 15. haftasında yapılan Gaziantep FK-Beşiktaş müsabakası ile 16. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray mücadelelerinde yaşanan tartışmalı kararlarla ilgili VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK-Beşiktaş ve Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin 'önemli hakem hatası' yaptıkları tespit edilmiştir." denildi.

MHK'DEN YAPTIRIM KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Spor Toto Süper Lig'deki Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp, aynı müsabakanın hakemi Erkan Özdamar ile Gaziantep FK-Beşiktaş mücadelesini yöneten Atilla Karaoğlan'a yaptırım uygulayacak.

MHK, Süper Lig'in 15. haftasında yapılan Gaziantep FK-Beşiktaş müsabakası ile 16. haftasında oynanan Sivasspor-Galatasaray mücadelelerinde yaşanan tartışmalı kararlarla ilgili açıklama yaptı.

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, "Gaziantep FK-Beşiktaş, Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarının hakemleri ve Sivaspor-Galatasaray maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir." denildi.

İki karşılaşmada da hata yapıldığının aktarıldığı açıklamada, "Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK- Beşiktaş maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek 'önemli hakem hatası' yaptıkları tespit edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, hakemlere uygulanacak yaptırımla ilgili, "Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız." ifadelerine yer verildi.

SİVASSPOR - GALATASARAY MAÇININ VAR KONUŞMASI

Sivasspor - Galatasaray maçında, ev sahibi ekibin ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünde hakem Erkan Özdamar ile VAR hakemi Özgüç Türkalp arasında geçen diyaloglar ise şöyle:

VAR: Kontrol ediyoruz. Bu yorumdur. Pozisyonda potansiyel ofsayt için seni incelemeye davet ediyorum. Bunu izleteceğiz (son dokunuş). Kırmızılı Nelsson’a müdahale ediyor ama topa dokunmuyor.

VAR: Robin Yalçın, Nelsson’a temas ediyor.

VAR: 1. adam kaleci, 2. adam Nelsson’a temas ediyor diye görüyoruz. Nelsson’un omzunu çizgide kabul ediyoruz, ofsayt

Erkan Özdamar: Ofsayt var mı, yok mu?

VAR: Nelsson ikinci adam. Evet, ofsayt var."

N'KODOU'NUN POZİSYONUNDA YAŞANAN KONUŞMA

Gaziantep FK - Beşiktaş mücadelesinde N'Koudou ile Kitsiou arasında yaşanan pozisyonda hakem Atilla Karaoğlan ile VAR hakemi Serkan Tokat ve AVAR Özgür Yankaya arasında yaşanan konuşmalar şu şekilde:

VAR: Atilla ne gördün sen?

Atilla Karaoğlan: Hafif dokunuyor, şiddet yok.

VAR: İttiriyor diye mi görüyorsun"? Sahada inceleme veriyorum.

Atilla Karaoğlan: Şiddet yok diye gördüm.

VAR: Şiddet var, kafayla vuruyor. Burnuna net bariz vurma diye görüyorum.

Atilla Karaoğlan: "Teması gördüm normal hızlı oynat. Burnuna dokunuyor. Abi abartıyor ya ben sarıda kalacağım."

VAR/AVAR: "Karar senin tamam."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.