GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI

Terme Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ali Kılıç ile DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, teknik heyetle, yapılacak çalışmalar hakkında geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi.

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Kılıç, Terme Çayı Islah Projesi'nin hız kazandığını belirterek, şehir merkezinde çay yatağının genişliğini 50 metreden 80 metreye çıkaracak projede son aşamaya gelindiğini duyurdu.

"SEL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Terme Çayı Islah Projesi'nin etüt ve haritalama çalışmalarının daha önce tamamlandığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Köksal Buğra Çelik'le istişarede bulunarak, projeyi hızlandırmak için çaba gösteriyoruz. Şehir merkezimizde Terme Çayı'nın genişliğini 50 metreden 80 metreye genişleterek, çift taraflı kazık sistemli duvarlar yapılacak. Terme Belediyesi olarak, tüm çalışmalarımızı bu plana göre tamamladık. Daha önce etüt ve haritalama çalışmaları tamamlandı. Statik proje çalışmaları devam ediyor. Projenin yapım çalışmalarına en kısa süre içinde başlanacak. İlçemizde her yağmurda yaşanan sel korkusu artık tarih olacak. Günü birlik değil 50 yıl sonrasını planlayarak, projelerimizi geliştiriyoruz. İlçenin kronikleşmiş sorunlarına neşter vurmak için çalışıyoruz. Göz boyayacak, günü kurtaracak projelerle değil, geleceğimizi kurtaracak projelere enerjimizi harcıyoruz. Islah projesi ile ilçemizin sel sorununu çözeceğiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.