Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, üreticilerin tarım arazilerini sulamak için aldıkları elektrik saatlerini önceden birkaç tarlasında kullanabiliyorken artık buna izin verilmediğini ve YEDAŞ tarafından kesildiğini öne sürerek, sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

SİSTEMLERİNİ KULLANAMIYORLAR

Çarşamba ve Terme Ovası'nda ekili tarım arazisi bulunan çiftçilerin sulama yaptıkları alanların, birbirinden bağımsız olduğunu belirten Ergün, YEDAŞ'ın bu nedenle çiftçilerden arazi başına ayrı ayrı elektrik abonesi olmalarını istediğini ifade ederek, "Çiftçilerimize kaçak elektrikten tutanak tutulup binlerce lira cezai işlem uygulandı ve bağlantıları iptal edildi. Çiftçiler bu nedenle ekim/ dikim işlemlerini yaptıktan sonra sulama sistemini kullanamamaktadır. Çiftçilerimiz 'Lütfen bize kesilen cezalar düzeltilsin ve sadece kullandığımız elektrik fatura edilsin. Bizler üretime sorunsuz devam etmek istiyoruz. Vatan haini değil, bu ülkenin evlatlarıyız' şeklinde isyanlarını dile getirmektedirler. Yanlış uygulamalarla ülkemizde bitme noktasına gelen tarıma birde elektrik firmalarının yaptığı uygulamalar sonucu çiftçi mağdur edilmekte, tarıma darbe vurulmaktadır. Vatandaş olarak tarımın önemini çok iyi biliyoruz" dedi.

ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Köy muhtarlarının konu ile ilgili yetkili kurumlara gerekli başvuruların yapıldığını ancak sonuç alamadığını kaydeden Ergün, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tarımsal üretimin devamlılığı için sürekli çağrıda bulunmasına rağmen YEDAŞ’ın bu uygulaması çiftçiyi ciddi sıkıntılara sokmuştur. Üretimin devamlılığı açısından ilgili kurumların konuyu tekrar değerlendirerek, acil çözüme kavuşturması gerekmektedir" diyerek çağrıda bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.