Dünyaya adından söz ettiren 'Terme Pirinci' ve 'Bafra Pirinci' lezzetinden dolayı dünyaca bilinmektedir. Samsun'da üretilen 'Terme Pirinci' ve 'Bafra Pirinci' hangi pirinç daha lezzetlidir? sorusu damak tadına özen gösterenler tarafından merak edilmektedir. Samsun'un meşhur pirinçlerinden hangisi daha lezzetlidir? İşte detaylar...

Samsun'un İlçelerinde verimli ovalarda yetiştirilen Terme ve Bafra pirinci Türkiye'de yetişen en kaliteli ve lezzetli pirinçlerdir. Çabuk ve iyi pişmesiyle bilinen Terme ve Bafra Pirincinin lezzetine doyum olmamaktadır.


Bafra pirinci.jpg

BAFRA PİRİNÇ NERENİN?

Samsun'un Bafra ilçesinde özenle hasat edilerek seçilen, kalitesi yüksek ve boyutları büyük standartlara sahip bu pirinç Samsun'un Bafra İlçesine aittir.

Terme pirinci.jpg

TERME PİRİNÇ HASADI NE ZAMAN?

17 bin dönümlük alanda ekim ve 14 bin ton çeltik üretimi ile ismini tüm Türkiye'ye duyuran terme pirinci ekim çalışmaları Mayıs ile başlar Eylül ayında yapılan hasar ile işlem son bulur.

EN GÜZEL PİRİNÇ HANGİSİ?

Ülkemizde yetişen ve en kaliteli pirinç olarak yoğun ilgi gören, lezzetini damaklardan unutturmayan Terme ve Bafra pirinci, iri taneli olması ve pilavının tane tane ayrılması ile ülkemizde rağbet görmekte ve Samsun ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

PİRİNÇ PİLAVI İÇİN EN İYİ PİRİNÇ HANGİSİ?

Pilavının kolayca kıvam tutması, tane tane ayrılması ve tüm yemeklerin yanına yakışmasıyla tercih sebebi olan Terme ve Bafra pirinci pilavlarda, dolmalarda, çorba ve yemeklerin yanı sıra sütlaçta kullanılmaktadır. Pirinç çeşitlerinden pilav için en çok tercih edileni ise Osmancık pirinçtir.

KIRIK PİRİNÇLE DOLMA YAPILIR MI?

Tatlı tariflerinde yerini alan kırık pirincin tatlılarda, çorbalarda ve dolma tariflerinde kullanılması önerilmektedir.

TERME PİRİNCİ Mİ? BAFRA PİRİNCİ Mİ? DAHA LEZZETLİ

Samsun'da üretilen meşhur Terme pirinci ve Bafra pirinci kalite ve lezzet bakımından oldukça benzer olmaları sebebiyle insanlar tarafından çok beğenilmekte ve tercih edilmektedir. Aralarında belirgin bir fark olmamakla birlikte kalitesi ve lezzeti kişiden kişiye değişmektedir. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.