Terme Belediye Başkanı Av. Ali Kılıç, ilçeye kazandırılan yaşam alanları, Galericiler Sitesi, üretime katkı sağlayan tesisler ile bölgeyi sel kabusundan kurtaracak Terme Çayı Islah Projesi'yle önemli işlere imza attıklarını belirterek, hayalleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

SEL KABUSU ORTADAN KALKACAK

Samsun’da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü ölümden döndü Samsun’da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü ölümden döndü

Başkan Kılıç, Terme Belediyesi Yaşam Alanı'ndaki Payidar Restoran'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 4,5 yılda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlçenin sorunlarına vakıf olduğunu ve göreve geldiği andan itibaren yol haritasını bu anlamda belirlediklerinin altını çizen Kılıç, en büyük sorunlardan biri olan sel kabusunun sona ermesi için Terme Çayı Islah Projesi'nin başlatıldığını kaydetti. Başkan Kılıç göreve gelir gelmez 2019 yılının haziran ve ağustos ayında sel felaketi yaşandığını hatırlatarak, "Sel felaketini geçen yıl bir kez daha yaşadık. Bu sellerde merkezdeki tüm köprülerimiz yıkıldı, köylerdeki altyapılarımız bozuldu, menfezlerimiz yıkıldı. Kar yağdı pazar yerimiz çöktü. Yağmur yağdı tekrardan yapmış olduğumuz hizmet atıl hale geldi. Terme'nin en önemli sorunlarından biri olan seldi. Amacımız bu kabustan ilçemizi kurtarmaktı. 50 yıldır çözülemeyen ırmak ıslahının yapılması gerekiyordu. 2019'da sel felaketinden sonra yapılan toplantıda bu sorunun çözülmesi gerektiğini ısrarla söyledik. Yaptığımız girişimler ve görüşmeler sonucunda bugün gelinen noktada Terme Çayı Islah Projesi'nin ilk etap projesi başladı. Ekipler alana indi. Bu dönemki en büyük başarımız bu. Bu projenin devamında Salıpazarı Barajı oradaki tersip bendi ve depolama havuzu bittiğinde bu şehrin sel kabusu ortadan kalmış olacak, içme suyu sıkıntısı olmayacak, tarımdaki sulama sıkıntısı çözülecek" ifadelerini kullandı. 

YAŞAM ALANI NEFES ALDIRIYOR

Başkan Kılıç, göreve geldiğinden vatandaşların taleplerinin sosyalleşebilecekleri alanlar olduğunu dile getirerek, "Vatandaşlarımıza bunun sözünü vermiştik. Geldiğimizde bu ilçenin imar planları yapılmamıştı. Çok geri kalmışız. Gelir gelmez imar çalışmalarını yapıp, bitirdik. Okul alanları, yeşil alanlar, bahçeler kazandırdık. Günde 20 bin aracın geçtiği Ordu Karayolu üzerinde, içinde restoran, yürüyüş alanları, mescit, tuvalet, yöresel ürünlerin satılacağı dükkanlar, insanların spor yapabileceği tenis kortları, halı sahalar, basketbol ve voleybol sahası, kaykay pistinin olduğu alanı ilçemize kazandırdık. Payidar Restoran'da coğrafi işaretli terme pidemizden tutun, dünya mutfağına kadar bütün hizmetlerin verildiği bu alan ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

VATANDAŞ DENİZLE BULUŞTU

Vatandaşları denizle buluşturduklarını ve planlanan projelerin hayata geçirilmesiyle turizm alanında da ilerleyeceklerini dile getiren Kılıç, "Deniz kenarında Yalı Kafe Balık Restoran yaptık. Terme'de tutulan balığı orada hizmete sunuyoruz. Burası bizim için Millet Bahçesi'nin 1. etabıydı. Yaklaşık 600 dönüm alanda yapılacak Millet Bahçesi projemiz bakanlıktan imzalandı. Hayata geçirilip bittiğinde o alan Karadeniz'in denizle buluşan en güzel millet bahçesi olacak. İlçemizi denizle bütünleştirdik. Eski hastane alanını otel, AVM ve rezidans yapılmak üzere bir iş insanı satın aldı. Orası yıkılıyor. Terme'de bu proje aynı zamanda turizmi destekleyecek. Terme'deki bir çok hemşehrimizin bile bilmediği Amazon Tabiat Parkı dediğimiz alan bölgenin en güzel doğa turizm alanı. Orayla ilgili turizm master planını yaptırıyoruz" şeklinde konuştu.

SORUNU DR. MEHMET MUŞ ÇÖZDÜ

Terme'nin ikinci el minibüs sektöründe Türkiye piyasasının yüzde 60'ını karşıladığını hatırlatan Kılıç, "Galericiler Sitesi, Terme'nin sanayisini besleyen müthiş bir gelire sahip. Galerici esnafımızın yılardır sorunu olan bir Galericiler Sitesi kurma hayali vardı.  Özellikle TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Mehmet Muş o olmasaydı bu sorunu çözemedik. Bu hayali de gerçekleştirdik. Çok kısa süre içinde oraya kazmayı vuracağız. Terme'nin potansiyeline her anda ivme katacak" 

Kılıç ilçedeki gerçekleştirdikleri diğer projeleri de şu şekilde sıraladı: "Sosyal Kart Projesi’yle binlerce gönüle dokunduk 'Sevimli Patiler' projemizden 'Cuma Bayramdır' halk sohbetlerine, 'Merhaba Bebek' uygulamasından 'Evde Destek Projeleri'ne kadar her biri, ilçemizdeki her bireyin ihtiyaçlarına cevap verdik. Terme Tanıtım Günleri ve çeşitli festivallerle şehrimizin değerlerini tüm Türkiye'ye tanıttık. Terme Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz ve bölgemiz tarımı için büyük adımlardan birisi olan Mantar Kompost Tesisi'nin tamamlanmasının gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz'da şehit olan 36 kahramanımızın isminin bulunduğu ’Şehitler Anıtı’nı açtık. Termemize Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için büyük adımlar attık. Terme'mizin geleceğini şekillendirecek, ilçemizin gelişimine büyük katkı sağlayacak bir başka projemiz ise Yeni Bulvar Yolu.  Bu büyük projenin birinci etabı olarak, Yeni Sanayi - Kocaman Caddesi bağlantısında alt yapı çalışmalarına başladık. Termesporumuza layık modern ve kapsamlı bir tesis inşa ediyoruz. Terme için büyük önem taşıyan ve ilçemizin geleceğini şekillendirecek projelerden birisi de Yeni Kamu Kampüs Alanı.Terme Belediyesi olarak, ilçemizin önemli bir ihtiyacını karşılamak üzere yeni gasilhane projemizi artık bitirdik, açılış için gün belirleyeceğiz."

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.