Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, tarihi Hamzalı Gar'ını dönüştürüp, turizme katkı sağlamayı hedeflerini belirterek, "Terk edilmiş unutulmuş 100 yıllık bir tarihi esere daha sahip çıkıyor ve ilçemizin turizmine örnek bir projeyi kazandırıyoruz" dedi.

MÜZE KİMLİĞİ KAZANDIRILACAK

Başkan Togar ve AK Parti İlçe Başkanı Hayri Ağırlar, Hamzalı Mahallesi'nde bulunan tarihi garın restorasyon çalışmalarını yerine inceledi. Başkan Togar, 1900'lü yıllarda inşa edilen asırlık tren garına, müze kimliği kazandırarak, kurs ve etkinliklerin düzenleneceği bir merkez haline getirmek istediklerini belirtti. 

ÖRNEK PROJE OLACAK 

Başkan Togar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uzun uğraş ve emeklerden sonra terk edilmiş unutulmuş 100 yıllık bir tarihi esere daha sahip çıkıyor ve ilçemizin turizmine örnek bir projeyi kazandırıyoruz. Herkes düşünebilir vaadedebilir ama bizler yaparız. Asırlık tren garımız çınar ağaçlarının gölgesinde, bölgenin tarihini yansıtan eşyaların sergilendiği müze olmanın yanında eğitim, kültür ve kurs merkezi olarak yediden yetmişe herkese hizmet verecek tarihi binamızda devam eden çalışmaları İlçe başkanımız Hayri Ağırlar ile birlikte yerinde inceledik."

Haber Kaynak: Bora Kara

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.