Tayfun Talipoğlu kimdir? Ne zaman ve neden hayatını kaybetmiştir? Sevenlerin 55 yaşında hayatını kaybederek üzen gazetecinin hayatına dair bilinmeyenler...

tayfun talipoğlu 1.jpg

Tayfun Talipoğlu 1962 yılında Karsta doğmuştur. İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Üniversite ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1983 yılında mezun olduktan sonra Milliyet Gazetesi’nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1 televizyonunda sonra ATV’de haber muhabiri olarak devam etmiştir. 1995 yılından itibaren önce ATV kanalında sonra 1999 yılında ise NTV’de Bam Teli programını hazırlayıp sunarak mesleğine devam etmiştir. Gazeteci ve televizyon yapımcı kimliği ile uzun yıllar sunduğu bam teli programı ile üne kavuşmuştur. Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

tayfun talipoğlu 2.jpg

ESERLERİ


Benim Yolum

Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular

Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi

Çoluk Çocuk Yazıları

Eşekle Gelen Aydınlık yayınlanmış kitaplarıdır. Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de vardır.

TAYFUN TALİPOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Ünlü gazeteci 21 Mart 2017 yılında İzmir'deki evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılır. Fakat tüm müdahalelere rağmen geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeder.