AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "Devletin bir çok organlarına sinmiş her türlü paralel yapıyı bertaraf edeceğiz" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler kapsamında BİK Şube Müdürü Nihat Abacı’yı ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BİK Şube Müdürü Abacı, "Demokrasimizin vazgeçilmezlerinden dolan siyasi partilerimiz ülkenin gelişmesi adına önemli çalışmalar yapıyor. Bayram Bey’in de ülkeye hizmet için parlamento da yer alması için çıktığı yolda kolaylıklar diliyoruz. Yıllardır tanıdığımız bir arkadaşımızdır. Gerek partide gerekse avukatlık mesleğinde Malatya’ya bir çok hizmet yapmıştır. Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulundu ve bu tecrübesini Türkiye Büyük Millet Meclisine taşımak için çıktığı yolda başarılar diliyoruz" dedi.
"HALKTAN ALDIĞIMIZ GÜÇ İLE YENİ ANAYASAYI, TÜRKİYE İLE BULUŞTURACAĞIZ"
AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın ise, "Malatya Basınına yıllarca emek vermiş değerli bir basın mensubu olan Nihat Beye hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Nihat bey büyük bir gazetecidir. Malatya basınına, Malatya siyasetine büyük katkıları olmuştur. Siyasetin nabzı hem siyasi partilerde hem de medyada atar. Bilindiği üzere hızla seçimlere yaklaşıyoruz. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler bölgemiz, Malatya ve Türkiye için büyük önem arz ediyor. Türkiye’nin girmiş olduğu bu demokratikleşme süreci, barış ve kardeşlik süreci bunlar büyük projelerdir. Bu projelerin temeli de 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra atılacaktır. Bu seçimlerde de daha önceki seçimler gibi halkımızın göstermiş olduğu büyük ilgi ve teveccühü bir kez daha göreceğiz. Halktan aldığı güç ile AK Parti Hükumetimiz Türkiye’yi yeni anayasa ile buluşturacaktır. Meclisteki aritmetik oluşumdan milletvekili sayısı 330’u geçtikten sonra darbe ürünü anayasaları geride bırakacağız. Halkın iradesinin tecellisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi topluma yaraşır, demokratik seviyeye ve düzene yakışır bir anayasayı toplumla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.
"BAŞKANLIK SİSTEMİNE HALKIN DESTEĞİ İLE GİRİLECEKTİR"
Başkanlık sisteminin Türkiye’nin olmazsa olmazı haline geldiğini belirten Taşkın, "Parlamenter sistemin arızalarını hep birlikte görmüş bulunmaktayız. Toplum güçlü önderleri olmadığı zamanlarda maalesef bölünüp parçalanmakta ve irade koalisyonlara gebe kalmaktadır. Bu arızanın da çözümü başkanlık sistemidir. Şuanda dünyada uygulanan bütün başkanlık sistemlerinde hem güçler ayrılığının sağlıklı uygulanması hem de karar alma mekanizmalarının seri ve hızlı olma noktasında başkanlık sistemi bizim Anadolu toplumunun tarihine, kültürüne ve sosyolojik yapısına daha uygundur. Bu sistem değişikliklerini de halkın desteği ile gerçekleştireceğiz" dedi.
"BARIŞ SÜRECİ BÜYÜK BİR PROJEDİR"
Taşkın, AK Parti’nin büyük projelerinden birinin ise barış süreci olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Bizler Bin yıl olduğu gibi bundan sonrada kıyamete kadar bu topraklarda birlikte yaşamayı süreceğiz. Çözüm sürecini de yine halkımızın büyük teveccühü ve katılımıyla başarıya ulaştıracağız. Barış süreci büyük bir projedir ve bu projeler her zaman enfeksiyona açık projelerdir. Halkımızın desteği ve iktidarımızın sağlam iradesi ile bu enfeksiyonları da bertaraf edeceğiz" dedi.
Paralel yapı ile ilgili de Taşkın şu ifadeleri kullandı:
"Devletin bir çok organlarına sinmiş her türlü paralel yapıyı bertaraf edeceğiz. Bu da AK Parti iktidarımızın bu topluma bir taahhüdüdür. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımız büyük ilgi ve güven duyacaktır. Partimizin taahhüt etmiş olduğu büyük projeleri halkımızla buluşturacaktır. 2015 seçimlerinin Malatya’mıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini dilerim."