Samsun, Cumhuriyet tarihi açısından  önemli bir il özelliği taşımaktadır. Karadeniz'in nüfus ve altyapı bakımından en büyük şehri olan Samsun, Amasya, Çorum, Sinop, Trabzon, Ordu, Tokat gibi komşu illerden günübirlik ziyaretçiler ağarlamaktadır.

KESİNTİSİZ EN UZUN SAHİLİ

Kumsalları, mavi bayraklı plajları ve konaklama tesisleriyle bölgede önemli bir güzergahta yer alan Samsun'un, Türkiye'nin kesintisiz en uzun sahiline sahip  olma özelliği şehri ön plana çıkaran özelliklerindendir. Samsun, vatandaşlara rahatlıkla günlük olarak gidip gelebilecekleri, isterlerse konaklayabilecekleri turizm imkanı sağlaması, kentte özellikle yaz döneminde yabancı ziyaretçilerin çoğalmasına neden oluyor.

 YAZ VE KIŞ TURİZMİ BİR ARADA 

Kış turizminde Akdağ Kayak Tesisleri tercih ediliyor. Bunun dışında Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu önemli bir turizm alanı. Vezirköprü ilçesi, bozulmamış dokusuyla öne çıkan bir destinasyon. Şehir merkezindeki tarihi yapıları, teleferik imkanı, tümülüs tepesindeki kral mezarları gibi görülebilecek birçok alana sahip olan Samsun, inanç turizmi açısından da önemli bir merkez. Çarşamba ilçesinde çivi kullanılmadan yapılmasıyla bilinen Göğceli Camii yaklaşık 800 yıldır ahşap direklerin üzerinde ayakta durmasıyla biliniyor. Samsun, inanç, doğa, sağlık, spor, yaz ve kış turizmi açısından önemli imkanları bünyesinde barındıran bir şehir

YİYECEKLERİYLE DE TERCİH EDİLİYOR

 Yiyecek olarak nokul, döner, simit, çay ve pidenin ön plana çıktığı Samsun, mutlaka görülmesi gereken şehirlerden birisidir. 

ÜCRETSİZ HALK PLAJLARI

Kesintisiz en uzun sahile sahip olan Samsun'a misafir olarak  geldiğinizde herhangi bir ücret ödemeden sahilleri kullanabiliyorsunuz 

HER MEVSİM GÜNÜBİRLİK ZİYARETÇİ ALIYOR

 Özellikle  çevre illerinde yaşayan vatandaşlar tarafından tercih edilen Samsunda; yaz, kış tatil yapma imkanı elde edebilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN