Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın imzaladığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu. Fidan, iki yıldır üzerinde çalışılan anlaşmanın bölgedeki güvenlik ihtiyacına yönelik hazırlandığını belirterek, anlaşmanın NATO'nun 5. maddesiyle teknik olarak aynı olduğunu ifade etti.

MEKKE ANLAŞMASI NATO'NUN 5. MADDESİYLE AYNI

Fidan, iki yıldır üzerinde çalışılan anlaşmanın herhangi bir ülkeyi hedef almadığını belirterek, "Yazıya bağladığımız bir ortak tehdit yok." dedi.

İRAN ANLAŞMANIN HEDEFİ DEĞİL

Fidan, "Altını çiziyorum, İran bu anlaşmanın hedefi değildir." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Galatasaray maçı hangi kanalda? Saat kaçta
Trabzonspor Galatasaray maçı hangi kanalda? Saat kaçta
İçeriği Görüntüle

Tarihi anlaşmada çok konuşulacak NATO detayı!

BAŞKA ÜLKELER DE KATILMAK İSTİYOR

Anlaşmanın sekreterya merkezinin Suudi Arabistan'da olacağını belirten Fidan, başka ülkelerin de katılmak istediğini açıkladı. Fidan, "Bir sonraki aşamada Mısır’ın da ittifakın arasında bulunacağına inanıyorum." dedi.

KAFKAS PAKTI AÇIKLAMASI

Kafkas Paktı ihtimaline ilişkin de konuşan Fidan, Avrupa ile Orta Doğu güvenlik mimarilerinin Türkiye üzerinden uyumlaştırılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Kaynak: HABERLER