Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ödeme takvimi son dakika gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. Ocak ayına doğru ilerlerken milyonlarca emekli ikramiye ödeme tarihleriyle ilgili Bakanlıktan gelecek açıklamayı bekliyor. SGK (4A,4B, 4C), Bağkur, Emekli Sandığı çalışan emekliler ve çiftçi emeklileri bu yıla özgün 3. kez hesaplara yatırılacak. ikramiye ödemelerinden faydalanacak. Çalışmayan emekliler, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 5 bin TL ikramiye ödemelerini geçtiğimiz ay aldı. Çalışmaya devam eden emekliler ise bu haktan faydalanamamıştı. Ancak daha sonra alışan ve çiftçi emeklileri için de müjdeli haber geldi ve ikramiye kapsamına alındığı belirtildi. Böylece uygulamadan 15 milyon 120 bin emeklinin tamamı bu imkandan faydalanmış olacak. Normalde emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 defa ikramiye ödemesi alıyor. 5000 tl ikramiye de sadece bu seneye özgü olarak hesaplara geçecek. Diğer taraftan emekli maaş ödemeleri her ay tahsis numarasına göre gerçekleştiriliyor. Aralık ayının ortalarıyla beraber de ikramiye ödemeleriyle ilgili ödeme tarihiyle ilgili beklentiler arttı. Peki çalışan emekliye 5000 TL ödendi mi, ne zaman yatacak? SGK (4A,4B, 4C), Bağkur emekli ikramiyeleri tahsis numarasına göre mi yatacak? İşte SSK (4A, 4B, 4C), Bağkur ve Emekli Sandığı ödeme takvimi son durum bilgisi...

Çalışan emkliye 5000 TL ikramiye ödeme takvimi ile ilgili son durum bilgisi gündemde yer alan ana başlıklardan biri. Çalışmayan emeklilere Cumhuriyet'in 100. yılı sebebiyle 3. ikramiye ödemeleri Kasım ayı içerisinde hesaplara geçti. Daha sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seneye mahsus 5000 TL ikramiye ödemelerinde kapsamın genişletildiği müjdesini verdi ve çalışmalar da başladı. Ardından çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Böylece 15 milyon 120 bin emeklinin tamamı bu imkandan faydalanmış olacak. Bu gelişmelerle beraber beraber çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödeme takvimine odaklanıldı. Peki Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye Aralık ayının kaçında yatacak, hesaplara geçecek? İşte ayrıntılar...

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5000 TL NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Kasım ayı içerisinde Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir defaya mahsus 5 bin ikramiye ödemesi yapılmış, çalışan emekli ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydı olan emekliler kapsam dışında tutulmuştu. Fakat daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı.

5 BİN TL İKRAMİYE ARALIK AYININ KAÇINDA YATAR?

Çalışan emeklilere 5.000 TL ikramiye ödemesine ilişkin kanun teklifi TBMM’de görüşülüyor. Onay çıktıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. Teklifin Meclis’ten geçmesi durumunda emekli ikramiyelerinin 15 Aralık’tan itibaren ödenmesi bekleniyor.

Ancak konu hakkında henüz Bakanlık'tan resmi bir açıklama gelmedi. Çalışan ve çiftçi emeklilerine 5 bin TL ikramiye ödeme takvimi netleştiğinde haberimizde yer vereceğiz.

TEKLİF KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesini öngören teklif geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Petrolde kriz! Fiyatlar Türkiye'yi de kasıp kavuracak Petrolde kriz! Fiyatlar Türkiye'yi de kasıp kavuracak

Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

4A SSK EMEKLİ AYLIĞI ÖDEME TARİHLERİ

SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamı 9 olanlar her ayın 17’sinde,
7 olanlar 18’inde,
5 olanlar 19’unda,
3 olanlar 20’sinde,
1 olanlar ayın 21’inde,
8 olanlar 22’sinde,
6 olanlar 23’ünde,
4 olanlar 24’ünde,
2 olanlar 25’inde ve
0 olanlar her ayın 26’sında maaşlarını alıyor.

4B BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Bağ-Kur’lular için ise ödeme takvimi ise şu şekilde;
Tahsis numarası son rakamı 9, 7, 5 olanlar ayın 25'inde,
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında,
Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 olanlar ayın 27'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.