Buna göre, APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek. İçişleri Bakanlığı'nın son mesajında, 1 Ocak 2024 ve sonrasında tescil edilen araçlarla ilgili yeni yönetmeliğin hatırlatıldığı açıklamada, plakadaki usulsüzlüklerle ilgili alınacak cezaların detaylarına değinildi. APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira para cezası uygulanacağı belirtilen açıklamada, sahte plaka kullananların ise 32 bin 170 lira para cezası ile cezalandırılacağı vurgulandı.

Ayrıca, resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verileceği ifade edildi. Açıklamada, sahte veya APP plaka kullanımı durumunda derhal müdahale edilmesi ve devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanılması gerektiği önemle belirtildi.

Eğitimde şiddete cezalar artıyor! Eğitimde şiddete cezalar artıyor!

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin trafik sorunlarına neden olduğu vurgulanarak, trafik kurallarına uyma çağrısı yapıldı. İçişleri Bakanlığı, bu tedbirlerin trafik güvenliğini artırmaya yönelik olduğunu ve herkesin bu kurallara uyması gerektiğini belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.