Amerika'da yaşayan Samsunlu Avukat Güneysu'nun Samsunspor lehine açtığı şike davasında sürpriz gelişme yaşandı. Av. Güneysu'nun ilk başvurusuna "Kovuşturmaya yer olmadığına dair" karar verilirken, İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, yapılan itirazı kabul etti.

TAKİPSİZLİK KARARI BOZULDU

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig 2020-2021 sezonunda Adana Demirspor- Tuzlaspor-Giresunspor hakkında şike iddiasıyla dava açan Samsunlu Avukat Hüseyin Melih Güneysu, dava dosyasına sunduğu yeni deliller ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nun aldığı takipsizlik kararını bozdurdu.

ŞİKE İDDİASINI GÜÇLENDİREN KANITLAR

Samsunspor'un bir puanla Süper Lig'e çıkma fırsatını kaçırdığı sezon ile ilgili, şike davası açan avukat Güneysu, özellikle Tuzlaspor'un Adanademirspor maçına 24 saat kala as kadrosundaki 5 oyuncuyu kadro dışı bırakması ve Teknik Direktör Suat Kaya'nın görevine son verilmesinin şike iddiasını güçlendiren kanıtlar arasında yer aldığına işaret etti. Şike davasını kazanmaları halinde Adanademirspor'un Süper Lig'den düşebileceğini, Samsunspor'un ise Süper Lig'e çıkacağını kaydeden avukat Hüseyin Melih Güneysu, "Şampiyonluğun o tarihlerde en güçlü adaylarından Samsunspor ve Adanademirspor arasında kritik haftalarda rekabet yaşanırken Tuzlaspor, Adanademirspor maçına 24 saat kala Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatları'nın 56. maddesine aykırı şekilde davranarak takımından Rogerio Thuram 14 golle takımın en etkili oyuncusu, Gökhan Kaya takımın o haftada asist kralı, Ahmet Yazar takımın en değerli kanat oyuncusuyken bu isimlerde dahil 5 tane as kadro oyuncusunu kadro dışı bırakmıştır. Tuzlaspor tüm bunların yaşandığı 32. haftadan sonraki 33. haftanın maçı olan Tuzlaspor-Altınordu müsabakasında ise 32. haftadaki Samsunspor maçına özel olarak kadro dışı bıraktığı bu 5 oyuncusunu as kadroya tekrar almıştır" dedi.

TEŞVİK PRİMİ İDDİASI ARAŞTIRILMALI

Avukat Güneysu, 9 Mayıs 2021 tarihinde oynanan Tuzlaspor-Giresunspor maçı öncesi, Tuzlaspor Kulübü yöneticisi Nafiz Hacıalioğlu'nun Giresunspor'un şampiyonluğunu tebrik ettiğini hatırlatarak, Adanademirspor Kulübü yöneticilerinin Tuzlaspor'a Samsunspor ile yapacağı maç öncesi 25 bin lira teşvik primi verdiği iddialarının da araştırılması gerektiğini savundu. 

MAHKEME İTİRAZI KABUL ETTİ

Açtığı davaya ek deliller sunan Avukat Güneysu'nun itirazı üzerine Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği ise şu kararı verdi: "İtiraz edenin şikayetine konu olayla ilgili yürütülen soruşturma sonunda yazılı gerekçeler ile kavuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş ise de iddiaların açıklığa kavuşturulması ve bu suretle maddi gerçeğin ortaya çıkmasının temini için itiraz eden Hüseyin Melih Güneysu'nun elindeki iddiaları teşvik eder mahiyette belgeleri var ise dosya içerisine alınmasına, iddialar hakkında somutlaştırılmış bilgi ve belgelere ulaşılması halinde TFF 1. Ligi 2020-2021 sezonunun 32. haftasında Tuzlaspor-Adana Demirspor arasında oynanan futbol müsabakasında itiraz edenin dilekçesinde belirttiği 5 oyuncu ile görevden alındığı belirtilen teknik direktörün iddialara konu hususlar hakkında bilgilerine başvurularak, toplanacak delillere ve oluşacak sonuca göre bir değerlendirme yapılması gerektiği kanaatiyle itirazın kabulüne ilişkin, itiraz eden Hüseyin Melih Güneysu tarafından yapılan itirazın kabulüne, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma ve kavuşturmaya yer olmadığına dair kararının kaldırılmasına kesin olarak karar verildi."

Haydar ÖZTÜRK Özel Haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.