Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Turhan Sulhan, gazetecilerle yaptığı veda toplantısında kendisinin ailesini ihmal ettiğini belirterek, gazetecilere ailelerini ihmal etmemeleri için tembihte bulundu.
Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği genel Sekreteri Turhan Sulhan, düzenlediği basın toplantısında aile ve sağlık sorunları gibi özel konuları gerekçe görerek, Şanlıurfa’dan ayrılacağını açıkladı. Yeni görev yerinin henüz belli olmadığını belirten Sulhan, görev yaptığı 1.5 yıl içerisinde kurum olarak il genelinde yapılan hizmetler hakkında basın detaylı bilgiler verdi. Sağlık ve ihale konularındaki kamuoyundaki iddialara da cevap veren Turhal, bir gazetecinin “Bilecik’e gideceğinizi duyduk. Doğru mu?” sorusu üzerine aile konusunda tembihlerde bulundu. İşleri nedeniyle eşi ve çocuklarından yaklaşık 5.5 yıl ayrı kaldığını belirten Genel Sekreter Sulhan, “Benim ailem Eskişehir’li biliyorsunuz. Eskişehir, Bilecik, Afyon Kütahya, bunlar hep bana yakın yerlerdir. Benim o konuda bir itirazım olmaz. Karar bizim değil, Bakanlığın. Kesinleşmeden de paylaşmak çok doğru değil. Kesinleşmiş bir bilgi yok ama inşallah biraz daha ailemize, çoluk çocuğumuza, vakit ayırabileceğim.Tabi daha önce de iş dolayısıyla çocuklarımdan uzak kaldığımdan size de tavsiyem, ailenizden uzak kalmayın. Hani Kemal Sunal’ın filmi var ya, ‘taksitle başlık parası, ben vermedim ama sen yapma’ diyor ya. Ben de böyle söyleyeyim, ‘ben yaptım ama siz yapmayın’ Gerçekten insanın ailesi önemli. Çoluğu çocuğu çok önemli. Çünkü çocuklar büyüyorlar, onlar da toplumda bir fert olacaklar. Lütfen siz de ihmal etmeyin. Biz o hataya düştük, siz de düşmeyin. İnşallah bundan sonra daha iyi olur” dedi.
İhale ve sağlık konularında çıkan iddialar nedeniyle personelin görev yapmak istemediğini de belirten Sulhan, şöyle konuştu;
“Bu işi onlar yapmayacak, bunlar yapmayacak, kim yapacak? Soruyorum size arkadaşlar. Bunlar kamu hizmetidir, bunlar kamu görevlileridir. Biz de kamu görevlisiyiz. Varsa bir sıkıntı, ilgili mercilere gidilir, bununla ilgili soruşturmalar yapılır, işlemler yapılır. Bundan kimsenin kaçtığı yok ki. Ama biz burada bir imparatorluk kurmuş, bir padişahlık kurmuş, yada bir suç örgütü kurmuş falan değiliz. Bizler de etten kemikten, çoluk, çocuğu olan insanlarız. Benim büyük kızım 17 yaşında, üniversite sınavına girecek, genç bir kız. O kızın babası ile ilgili bir haberi okuduğunda hangi ruh haline gireceğini düşünebiliyor musunuz? Bunu sallayarak, yazan arkadaşlar o çocuğa, bu dünyada değil de, öbür dünyada ne cevap verecekler? İftira atmak, dayanaksız haber yapmak olmaz. Basın istediği haberi yapmakta özgürdür. Biz şunu istedik, ‘teyit edin, bilgi alın ve onun üzerine yapın haberinizi.’Biz kimseden kaçmıyoruz. Benim telefonum sürekli açıktır.”
Viranşehir ilçesinde kurum ile ilgili yazılan olumsuz bir haberde gazeteciyi arayarak, teşekkür ettiğini anlatan Sulhan, “Viranşehir ilçesinde bir arkadaş haber yaptı. Ona telefon açtım, ‘öncelikle haberiniz için teşekkür ediyorum’ dedim. Olumsuzluk yazmıştı ama doğruydu. Dedim ki, ‘haberiniz doğrudur, şu kısmına katılıyorum ama katılmadığımız kısımları var. ’Biz bir taraf, basın başka taraf anlayışı yok bizde. Kamu hizmetinin bir tarafı bizde, diğer tarafı sizde. Şanlıurfa’ya hizmet etmek istiyorsak, bu noktada, bu paylaşımları üst seviyede ortaya koymak lazım” diye konuştu.