Aydın’ın Efeler ilçesinde emekli bir kadını dolandıran ve aynı kişiyi ikinci kez dolandırmak isterken polis tarafından suçüstü yakalanan şüphelilerden birisi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi’nde ikamet eden emekli Saadet Muki’yi (63) telefonla arayan şahıs, kendisini savcı olarak tanıttı. Şahıs, Saadet Muki’ye bir kuyumcu soygunu yaşandığını ve kendisinin isminin geçtiğini söyleyerek, soruşturmanın tamamlanması için para vermesini istedi. Dolandırıcının sözlerine inanan Muki, evinde bulunan 2 bin Euro, 16 bin 300 TL, 11 adet Cumhuriyet altını, 4 adet yarım altın, 6 adet çeyrek altın ve 2 adet bileziği poşete koyarak, eve gelen iki kişiye teslim etti. Muki’yi aynı gün ikinci kez arayarak para isteyen dolandırıcının kurye olarak kullandığı S.Y. (17) ve A.B. (18) suçüstü yakalanmıştı.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Aydın Adliyesine sevk edilen şüphelilerden A.B., tutuklanarak cezaevine konuldu. SY. isimli çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.