Şanlıurfa Suriye Yardım Platformu yardım çalışmaları kapsamında 2 insani yardım tırını sınır ötesine gönderdi. Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, ”Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2 insani yardım tırını bizlere ulaştırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz”dedi.
"Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" kapsamında gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye’ye ulaştırılmaya devam ediyor. Bu çerçevede temin edilen yardım malzemeleri, platforma ait Paşabağı Mahallesi’ndeki depoda tırlara yüklenerek, sınır ötesine ulaştırılmak üzere yollandı. Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşları olarak 4 yıldan beri mazlum Suriyelilere insani yardım ulaştırdıklarını söyledi. Gerem, bugünde 102-103’ncü yardım tırlarını sınır ötesine göndermek için bir araya geldiklerini söyledi. Gerem, şunları kaydetti:
”Şanlıurfa merkez ve ilçelerde ikamet eden, çadırkentlerde yaşamlarını sürdüren Suriyelilere de 500 yardım tırı ulaştırdık. Bunun yanında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2 insani yardım tırı ulaştırdı. Bu tür yardımların devamını bekliyoruz. Önümüz Ramazan ayı. Ramazanın bereketini Suriyeli kardeşlerimize yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk durağımız Malatya ve Erzurum oldu. Suriyeli kardeşlerimizin mağdur olmamaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bütün hayırseverlerden Ramazan ayı öncesi yardım etmeleri noktasında çağrı yapıyoruz. Destek olmalarını, katkı sağlamalarını bekliyoruz.”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, komşu ülke Suriye’de yaşanan insanlık dramına 4 yıldır Türkiye’nin sessiz kalmadığına dikkat çekerek, gerek Suriye’de gerekse Türkiye’de temel insani yardım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Demirkol, ”Suriyeli mazlumlar için, İnsani Yardım Platformu önemli bir insani gayret göstermektedir. Sınır ötesine 203 tır, ülke içinde yüzlerce insani yardım tırı ulaştırıldı. Şanlıurfa geçmişten gelen Halil İbrahim beretini ruhunda yaşatmaya devam ediyor. Bizler de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak 2 insani yardım tırı ulaştıracağız”diye konuştu.