Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi Ücretsiz doğal gaz desteği sona erdi

14 Kasım 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni düzenleme doğrultusunda kamu alacakları için uygulanacak gecikme zammı oranı %2,5'ten %3,5'e yükseltildi. TÜİK enflasyon verileri kapsamında belirlenen yeniden değerleme oranlarına ek olarak devlete karşı ödenmesi gereken vergi borçlarının uygulanacağı belirtildi. Yapılandırılmamış ve son ödeme tarihi geçmiş tüm borçların geçerli olacağı oran trafik cezaları pasaport, ehliyet ücretlerini de kapsıyor. İşte tüm detaylar…

GECİKME FAİZLERİ YÜKSELTİLDİ

Resmi Gazete'de yayınlanan tebliği doğrultusunda 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde bir artış ile %2,5'e yükseltilen gecikme faizleri 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla %3,5'e yükseltildi. Bu kapsamda yüksek trafik borcu olan vatandaşların borçlarını gününde ödememesi durumunda %3,5 oranında faizle ödeme yapacağı belirtildi.

FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ

İdari para cezaları, vergi borçları ve kamu alacakları da dahil olmak üzere faiz ve gecikme zamlarında değişikliğe gidildi. Resmi gazetede yayınlanan karar ile birlikte kamuya borç ödemelerinde uygulanan tecil faiz oranının %24'ten %36'ya yükseltildi aktarıldı. Tecil faizi borcun mem vadesinde ödenmemesi durumunda alıcı tarafa uygulanan ek maliyet olarak belirtiliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.