Seçime kısa süre kala, liderler meydanlarda iktidar olmaları halinde yapacaklarını anlatmaya devam ediyor.
Özellikle dar ve sabit gelirli kitleye yönelik vaatler havada uçuşuyor. Emekli başta olmak üzere kıt aylık ve gelirle yaşamaya çalışan gariban insanların gönlünü kazanmaya çalışıyorlar. Öyle ya sayı olarak güçlü seçmen onlar.
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmalarında milyonlarca emekli, emekçi, memur, çiftçi, esnaf, dul ve yetimin sorunlarına değinerek çözüme kavuşturulacağını, aylıklarında sağlanacak iyileştirmelerle satın alma güçlerinin yükseltileceğine sürekli vurgu yapıyor. Ana muhalefet lideri salt seçim döneminde değil, geçmişten bu yana düşük gelirli insanların yaşadıklarını  hep dile getiriyor. SSK Genel Müdürlüğü döneminden tanık emeklinin ve emekçinin sorunlarına.   
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  20 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları oto yollar, köprüler, havalimanları, Marmara Denizi’nin altından geçen ulaşım ağı, şehir hastaneleri ve yerli üretim TOGG  otomobiliyle muhalefete göndermede bulunuyor. Kılıçdaroğlu gibi sabit gelirlilere yönelik yapacakları iyileştirmeleri gündeme taşıyor. 
Oysa 20 yıllık iktidarları süresince sabit gelirlinin ekonomik düzeyi hayat pahalılığı ve yüksek enflasyondan ötürü geriledi, satın alma gücü dibe vurdu. Radikal iyileştirmeler yerine düşük oranlı aylık ve maaş zammı geniş toplum kesiminin rahatlamasını sağlamadı. Soğanın kilosunun 30 lira olması, insanların hangi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor.
Soğan üzerinden yapılan eleştirilere AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un  “Biz TOGG diyoruz, adamlar soğan diyor. Biz TCG Anadolu diyoruz, adamlar sarımsak diyor” şeklinde yanıt vermesi ilginç. 
Elbette, otoyollar, köprüler, şehir hastaneleri yapılsın, yerli otomobil ve TCG gemisi üretilsin. Hepimiz gurur duyarız bu eserlerden. Lakin insanların cebindeki para her geçen gün erirken, soğan ve sarımsağın fiyatı ayyuka çıkmışken çok ilgilenemez bunlarla. Önce cebi ve karnı doyacak, kimseye muhtaç olmayacak. Hem insanlar evine 1 kilo soğan götürmekte zorlanırken, bırakın almayı yanından bile geçemez  1 milyon 200 bin liraya satılan en düşük donanımlı TOGG’un yanından. 
Boyu kısalan seçimin ve meydanların ana gündemi ekonomi ve dar gelirli kitle olacak. Zira toplumun büyük kesimi kim iktidara gelirse gelsin yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesini, soluklanacakları maddi olanaklara kavuşmalarını bekliyor. Seçimin ardından  unutulmamasını istiyor havada uçan sözlerin.
Seçimde yurt içi ve yurt dışındaki 5 milyon 182 bin 318 seçmen ilk kez oy kullanacak.  Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener’in açıklamasına göre, 5 milyonu aşkın genç, 14 Mayıs’ta ilk kez sandık başına gidecek. Oylarıyla seçimin yazgısını belirleyecek gençler.
 Siyasi liderlerin çalışmalarında gençlere öncelik vermesi sayısal güçlerinden kaynaklanıyor. Z kuşağı gençlere öncelik vermek, tercihlerini ve taleplerini dikkatle dinlemek, yanlarında olmak ülke geleceği adına önemli. Zira çok değil 5-10 yıl sonra her alanda söz sahibi olacaklar...