“HÜDA-PAR ile Türk milliyetçileri nasıl yan yana gelebilir? Domuz bağının bu ülkeyi teslim almasına müsaade etmeyeceğiz” diyerek birinci turda seçmenden oy isteyen Sinan Oğan, ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğine ilişkin açıklamasıyla, ters köşe yaptı.
İkinci tur için gözler, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5.17 oy alan ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’a çevrilmişti. Beklentiler, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceği yönünde idi. Zira sığınmacılar ve terör konusunda AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’nı destekleyen HÜDA-PAR’a ağır eleştiriler yöneltiyordu. Salvolarından ötürü Sinan Oğan’ın, Kemal Kılıçdaroğu’nun yanında olması umuluyordu.
Ancak akademisyen Sinan Oğan, 180 derecelik dönüşle sözlerini unutup bir anda kendini Cumhur İttifakı’nın yanında buldu. “Siyasette kaygan zemin” deyimini bir kez daha gösterdi. Demek ki, o sözler boşuna söylenmiş. Elbette kendi tercihi ve siyasi kararıdır. Sonucunda kişisel edinimi olacak ya da bedelini ödeyecek. Metin Feyzioğlu, Mehmet Ali Çelebi gibi her daim hatırlanacak kararıyla. Siyasette dik ve kararlı durmak, seçmene güven verir. Yalpalamanın karşılığı olmaz tabanda. 
Lakin çok değil günler önce ağır sözlerle hedef aldığı lideri desteklemesi etik değil. Kararının kişisel olduğu, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasını sağlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarından belli oluyor. Özdağ ise ikinci turda kuvvetle muhtemel Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Zaten ATA İttifakı bileşeni Adalet Partisi  Genel Başkanı Vecdet Öz de Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı.  
Sinan Oğan’a verilen oylar Milliyetçi, Atatürkçü, CHP’ye tepkili bir grup ve Memleket Partisi tabanındaki seçmenlerden oluşuyordu. Tabii MHP ve AK Parti’ye küskün bir grup seçmen de destekledi. Özellikle gençlerden çok oy aldı. Asıl sorgulanması gereken, Sinan Oğan’a oy veren yüzde 5.17’lik seçmenin tümü ile Recep Tayyip Erdoğan’a yönelip yönelmeyeceği. Elbette tüm oylar Erdoğan’a gitmeyecektir. Çoğunluğu Kemal Kılıçdaroğlu’nu tercih edecektir.
İlk tur seçiminde aldığı yüzde 49.5 oyla ikinci tura avantajlı girdiği sır değil Erdoğan’ın. Oy oranını koruyup, Oğan’ın seçmeninden yüzde 1 oy alırsa yeniden cumhurbaşkanı seçilir. Yeni seçmenler ve 14 Mayıs’ta oy kullanmayanlarla birlikte 8 milyonluk kitlenin tercihi ikinci tur sonucunu belirleyecek.  Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8 milyonluk kitleyi sandığa çağırması bundan kaynaklanıyor.
Her seçmen 28 Mayıs’ta mutlaka sandığa giderek demokratik hakkını kullanmalı...