SİMDER Cumartesi Sohbetleri Kahvaltı Programının bu haftaki misafirleri Samsun Kızılay Başkanı Ahmet Muştu ve yönetim kurulu üyeleri oldu. SİMDER üyesi müteahhitlerle bir araya gelinen programda Samsun’a deprem bölgesinden gelen yaklaşık on altı bin vatandaşın olduğu dile getirilerek Samsun Kızılayı’nın bu konudaki sosyal yardımları ele alındı.

GEREKEN DESTEK VERİLECEK

Bilgi kirliğinin önüne geçmek ve birlikte çalışabilmek için Kızılay yönetimiyle bir araya geldiklerini kaydeden SİMDER Başkanı Yunus Güney, “Kızılay son yaşadığımız deprem felaketinden sonra çok ön plana çıktı. Kızılay'ın çalışmaları ile ilgili toplumda ciddi bir bilgi kirliliği oluştu. Bu bilgi kirliliğinin de önüne geçebilmek maksadıyla burada bir araya geldik ve oldukça faydalı oldu. Deprem felaketinin ardından ilimize gelen afetzede vatandaşlarımız için olsun halihazırda ihtiyaç sahipleri için devam eden sosyal yardım çalışmaları için olsun, Kızılay bu noktada çok önemli görevler üstleniyor. Bizde onlara destek olmak adına neler yapabiliriz, iş adamları bu konuda nasıl katkıda bulunabilirler bunları ele aldık. İnşallah burada bizlerle beraber olan müteahhit iş adamlarımız da taşın altına elini koymaktan çekinmeyecek bizlerde afetzede vatandaşlarımız için gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Sektör olarak inşaatların kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmasını her zaman dile getirdiklerini de belirten Başkan Güney, usulsüz yapıldığı düşünülen ya da tespit edilen inşaatların da mutlaka yetkililere ve hatta gerekirse SİMDER’e de bildirilmesini istedi.
 

HER KATKI ÇOK ÖNEMLİ 

Samsun Kızılay Başkanı Ahmet Muştu ise Kızılay Derneği’nin tarihini anlatarak başladığı konuşmasında, yapmış oldukları sosyal yardımlar hakkında bilgiler verdi. Kızılay’ın ayni ve nakdî yardımlar kabul ettiğini belirten Muştu, Kızılay’ın fitre, zekât, gıda, şükür, adaklık kurban ve nakdi yardımlarla insanların hayatlarına dokunabildiğini belirtti. İhtiyaç sahipleri için yapılan çalışmaların yanı sıra Samsun’a deprem bölgesinden gelen yaklaşık on altı bin vatandaşın olduğunu ve bunlara yönelik sıcak yemek, gıda ve kıyafet yardımlarına devam ettiklerini belirten Ahmet Muştu, Bu gayretin sürmesi için yapılabilecek her katkının önemli olduğunu vurguladı ve SİMDER üyesi müteahhit iş adamlarının yapabilecekleri katkılar hakkında bilgiler verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.