Kütahya’nın Simav ilçesinde meyveciliği teşvik etmeyi hedefleyen Özel İdare ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Bandırma’dan getirdiği 7 bin 200 adet sertifikalı ceviz fidanını çiftçilere dağıttı.

Piyasa değeri 15 TL olan sertifikalı Fernor ve Fernette cinsi fidanların 215 çiftçiye dağıtımı ile ilgili Simav İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde tören düzenlendi.

Fidan dağıtımı öncesi uzmanlar tarafından bilgilendirilen çiftçiler desteklerinden dolayı hem İlçe Tarım Müdürlüğüne hem de Özel İdare Müdürlüğüne teşekkür etti.

Simav Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Demir, üreticileri sertifikasız fidan almamaları hususunda uyardı. Simav’ın coğrafi yapısı ve ekolojik özellikleriyle meyveciliğe çok uygun bulunduğunu ifade eden Demir desteklerinden dolayı Özel İdare ve İlçe Tarım Müdürlüğüne teşekkür etti. Simav’da meyve verir vaziyette 25 bin ile 40 bin dolayında ceviz ağacı bulunduğunu ifade eden Demir son yıllarda İlçe Tarım ve Özel İdare Müdürlüğünün katkılarıyla ilçede sertifikalı çeviz fidanı sayısının artmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi. Demir, verimli ağaç sayısı çoğaldıkça üreticinin daha çok kazanç elde edeceğini söyledi.

Sertifikalı ceviz fidanı dağıtım törenine katılarak fidan satın alan Haşim Fidan, merak ettiği için satın aldığı sertifikalı ve verim oranı yüksek ceviz fidarıyla yeni bir bahçe oluşturacağını söyledi.

Nazmi Uzun piyasa değeri 15 TL olan ceviz fidanlarını tanesini 2 liradan satarak üreticiye destek veren kurumlara teşekkür ettiğini bildirdi. Uzun, satın aldığı ceviz fidanlarıyla mevcut bahçesini genişletmeyi hedeflediğini söyledi.