Yılport Samsunspor lehine avukat Hüseyin Melih Güneysu'nun şikayeti ile başlatılan ve Samsun Medya Grubu'nun gündeme getirdiği savcılık soruşturmasının yankıları sürerken, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve 30 arkadaşı, önerge vererek, konunun araştırılmasını istedi.

TFF 1. Lig 2020-2021 sezonunda Yılport Samsunspor'un Süper Lig'e çıkmasının şike yapılarak engellendiği iddiası ile başlatılan savcılık soruşturması için CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM'ye 30 arkadaşı ile birlikte araştırma önergesi verdi. Zeybek, "Yılport Samsunspor ya da hakkı yenen başka spor kulüplerimizin haksızlıklarının giderilmesi için; TBMM Başkanlığı'na 30 arkadaşımla birlikte araştırma önergesi verdik. Haksızlıklar yapanın yanına bırakılmamalıdır" dedi. Zeybek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Samsunlu Avukat Hüseyin Melih Güneysu’nun şikâyet dilekçesi ve eklerinde belirttiği iddiaların, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca kabul edilmesi, Yılport Samsunspor'un haksızlıklarla 2020-2021 TFF 1. Lig şampiyonluğunun saha dışı oyunlarla elinden alındığı ortaya çıkarılmalıdır. 2020-2021 TFF 1.liğinde; bazı spor kulüplerinin teşvik primi verdiği, Adana Demirspor- Tuzlaspor maçına 24 saat kala, Tuzlaspor; Türkiye Futbol Federasyonu disiplin talimatlarının 56. Maddesine aykırı davranarak, takımın en etkili 5 oyuncusunu kadro dışı bırakırken, teknik direktöründe işine son vermiştir. Tuzlaspor; gerekçesiz olarak bir hafta önce kadro dışı bıraktığı 5 as futbolcusunu bir sonraki Yılport Samsunspor maçında sahaya sürmüştür. Ayrıca, Yılport Samsunspor'un maçlarında her hafta en az iki kırmızı kartla oyuncuların cezalı duruma düşürülmesi de dikkatlerden kaçmamıştır"

HAKSIZLIK DÜZELTİLMELİ 

Zeybek, şikenin Türk futbolunun gelişmesindeki en büyük engel olduğunu da dikkati çekerek, "Teşvik primi neden, kime verilir? Bir spor kulübünün kendi sporcularına prim vermesi çok doğaldır. Bir spor kulübünün bir başka spor kulübüne teşvik primi vermesi; rakibim olma, rakiplerime karşı daha dikkatli oyna anlamına gelen 'şikedir'. Türk sporunun gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Mutlaka yok edilmelidir. Haksız kazanç elde edilen bu yolun mutlaka kapanması için gerekli yasal düzenlemeler ile sporumuzun önündeki engeller kaldırılırken, hak edenlerin mutlaka hak ettikleri yere getirilmesi sağlanmalıdır. Yıport Samsunspor’a yapılan haksızlıklar düzeltilmeli ve Süper Lig'de mücadele etmesi sağlanmalıdır"diye konuştu.

Haydar ÖZTÜRK 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.