İstanbul’da yaşayan, evli ve iki çocuk annesi Havva Dursun, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla memleketi Sivas’a gitti. Bir süre sonra sağlık sorunları yaşamaya başlayan Dursun, hastaneye başvurdu.
KKKA TEŞHİSİYLE TEDAVİ ALTINA ALINDI
Yapılan tetkiklerin ardından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konulan genç kadın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürdürülen Dursun için doktorlar seferber oldu.

HAVVA DURSUN HAYATINI KAYBETTİ
Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Havva Dursun, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun’un cenazesi, defin işlemleri için ailesine teslim edildi.

CAN KAYBI SAYISI 4'E YÜKSELDİ
Havva Dursun’un yaşamını yitirmesiyle birlikte Sivas’ta bu yıl KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Yetkililer, özellikle kırsal alanlarda bulunan vatandaşları kene vakalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.





