KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ve 18 aydan bu yana faaliyet gösteren Selçuklu Uygarlığı Müzesi, 160 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi.
Büyükşehir Belediyesi, Gevher Nesibe Medresesi'ni Selçuklu Uygarlığı Müzesi haline getirerek 21 Şubat 2014 tarihinde hizmete açtı. Açıldığı ilk günden itibaren ilgi gören ve takdirle karşılanan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni, 18 ayda ziyaret edenlerin sayısı 160 bini geçti. Envanterinde 600 adet Selçuklu dönemine ait eser, 1200 sikke bulunan ve birbirinden ilginç digital uygulamalarıyla dikkat çeken Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ne, başta öğrenciler olmak üzere akademisyen, araştırmacı ve çokm sayıda kişi büyük ilgi gösteriyor. Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ne okullar, özel firmalar ve çeşitli dernekler tarafından gruplar halinde geziler düzenleniyor. Müze pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebiliyor.
Müze içerisinde Selçuklu dönemine ait eserlerin yanı sıra, etkileşimli ve teknolojik görsellik içeren alanlar yer alıyor. Ziyaretçilerin dinleyerek, deneyerek, uygulayarak ve teknolojik aletleri kullanarak Selçuklu Medeniyeti hakkında bilgiler aldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI