Şehitkamil Belediyesi tarafından yeni başlatılan “Mahallemiz Tertemiz” projesi kapsamında oluşturulan Hızır Ekipleri, bu kez, ana yollar üzerinde temizlik çalışması yaptı. Yapılan temizlikten memnun kalan vatandaşlar temizlik ekibine teşekkür etti.
Şehitkamil Belediyesi’nin başlatmış olduğu “Mahallemiz Tertemiz” projesi kapsamında her gün bir mahalleyi temizleyen Hızır ekibi, Gaziantep-Nizip ana yolu üzerinde araçlardan atılan çöplerin yol kenarında birikmesi ve kötü görüntünün oluşması nedeniyle temizlik çalışması başlattı. 15 kişilik ekip ile yol kenarlarını baştan aşağı temizleyen Hızır ekibi, kötü görüntüyü ortadan kaldırdı. Bu sırada yol güzergahından geçen bazı araç sahipleri, yol kenarında durarak, yapılan temizlik çalışmasından dolayı Hızır ekibini tebrik etti. Temizlik çalışmasından memnuniyeti kalan vatandaşlar, “Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu temizlik çalışmasını olumlu buluyoruz. Bir çok araç sürücüleri tarafından atılan kağıt, şişe ve benzeri yabancı maddeler yol kenarlarında görüntü kirliliği oluşturuyor. Araç sürücülerimizin bu konuya dikkat etmeleri ve bulundukları araçlardan yol kenarlarına yabancı madde atmamalarını tavsiye ediyoruz. Çevre temizliği her zaman önemlidir. Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz ve çevre temizliği için çalışmalarının devamını diliyoruz” dediler.
Öte yandan, Şehitkamil Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, temizlik konusunda vatandaşlardan duyarlılık bekleyerek, çevreye ve yollara çöp atılmamasını, araçlarındaki çöpleri en yakın çöp kutusuna atarak temizliğe katkıda bulunulmasını istedi.