Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Gaziantep M1 Merkez AVM’DE yaptığı sürpriz gösteriyle kutladı. 200’e yakın oyuncuyla gerçekleştirilen sürpriz gösterisi, o esnada alışveriş yapan vatandaşların da katılımıyla coşkuya dönüştü.
Yarışmalarda ve festivallerde sergilediği performansla bir çok farklı platformda adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını özel figürlerle hazırladığı sürpriz gösteriyle kutladı. Gaziantep M1 Merkez AVM’DE 200 aşkın oyuncunun yaptığı gösteri izleyenlerden büyük alkış topladı. Gaziantep M1 Merkez AVM’NİN birçok farklı yerine dağılan topluluk üyeleri davul ve zurna sesiyle toplanarak, Gaziantep’e özgü maney, koseyri, uçurdum, galata ve berde oyunlarını oynadı. Yöresel oyunların ardından alış veriş yapmakta olan vatandaşlarında katılımıyla geniş bir halay düzeni alan topluluk, gösteriyi izleyen 7’den 70’e herkesi kendilerine hayran bıraktı.
SÜRPRİZ GÖSTERİ DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI
Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğunun M1 Merkez AVM’DE yaptığı sürpriz gösteri, AVM’DE alış veriş yapan vatandaşların büyük beğenisini topladı. Farklı meslek ve yaş gruplarından oluşan topluluk üyelerinin özel figürlerle dakikalarca sahnelediği gösteri ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan özel gösterinin bayram kutlamasına yakışır bir şekilde icra edildiğini belirten vatandaşlar, gerek Gaziantep halk kültürüne yapılan büyük katkının gerekse oyunlar ve şovlarla yapılan gösterinin büyük bir alkışı ve teşekkürü hak ettiğinin altını çizdiler.
Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca, özel gösteri sonrasında yaptığı açıklamada, “Gaziantep halkoyunlarını sevdirmek, yaşatmak ve genç nesillere aktarmak adına bu tip gösteriler çok önemli. Yıl içerisinde bu ve buna benzer gösterileri icra ediyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutlamak adına topluluk üyelerimizle birlikte özel bir gösteri hazırladık. Değerli belediye yöneticilerimizin ve Gaziantep M1 Merkez AVM yöneticilerinin katkı ve büyük destekleriyle hemşerilerimizle sosyal bir ortamda kaynaşma ve dayanışma fırsatı elde ettik. Gerek topluluk üyelerimiz gerek vatandaşlarımıza hazırladığımız özel gösteriyle keyifli anlar yaşattığımızı umut ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.