Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN'da 'Yalnız değilsiniz, Türkiye'nin en büyük ailesi' projesi kapsamında 3 şehit ailesinin çocuklarına bilgisayar ve tablet hediye edildi. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, bilgisayar hediye edilen şehit kızı üniversite öğrencisi Özlem Koyun ile telefonda konuşurken aralarında duygulandıran diyalog geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Yalnız değilsiniz, Türkiye'nin en büyük ailesi' projesi kapsamında Türkiye Halk Bankası sponsorluğunda şehit ailelerinin çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar verildi. 1995 yılında Şırnak'ta şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Osman Pelen'in evine konuk olan Vali Süleyman Kahraman, şehit eşi Bilgin Pelen tarafından karşılandı. Vali Kahraman şehit Osman Pelen'in çocukları 21 yaşındaki Pelin ve 20 yaşındaki ikiz çocukları Tuğba ve Ahsen'in bilgisayarlarını eşi Bilgin Pelen'e teslim etti. Vali Süleyman Kahraman'a teşekkür eden Bilgin Pelen, "Çocuklarımın ihtiyacı vardı. Okullarda yeni açıldı ancak hepsinin bilgisayarı yoktu. Devletime teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Kahraman daha sonra İzmir'de 2010 yılında görev başında şehit olan polis memuru Yaşar Polat'ın evini ziyaret etti. Şehit eşi Dilek Polat ile görüşen Süleyman Kahraman, şehit Yaşar Polat'ın 6 yaşındaki oğlu Yiğitcan'a tablet bilgisayar hediye etti. Şehit eşi de oğlu adına teşekkür etti.
ŞEHİT KIZI DUYGULANDIRDI
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman son olarak tablet bilgisayarı vermek için kente 5 kilometre uzaklıkta Akyazı Beldesine gitti. 1996 yılında Van'ın Başkale İlçesi’nde şehit olan Mesut Koyun’un babası Kazım Koyun tarafından karşılanan Vali Süleyman Kahraman, şehidin Ankara'da Gazi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Kamu Yönetimi 3'ncü sınıfta okuyan tek evladı olan kızı Özlem Koyun ile telefonda konuştu. Vali ile şehit kızı arasında şu diyalog geçti.
"Vali: Ben Erzincan Valisi nasılsın? Senin bilgisayar ihtiyacın var mıydı?
Şehit kızı: Şu anda bilgisayarım yok. Kullanım alanları olunca arkadaşlardan faydalanıyorum.
Vali: Özlem sana sürpriz yapıyoruz. Türkiye çapında uygulanan Yalnız Değilsiniz Projesi var. Bu projeyi sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşleri Emine hanımefendi destekliyor. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız organize ediyor. Halk Bankası Genel Müdürlüğü sponsor. Sana işte böyle sürpriz yapıyoruz. Bilgisayar hediye ettik.
Vali espri olarak: Sen ne diyorsun ihtiyacın yoksa başka yere verelim.
Şehit kızı: İhtiyacı olan çok fazla insanlar varsa isterseniz onlara verin.
Vali: Yok. Sen şehit kızı olduğun için elbette önce seni düşünmemiz gerekiyor. Sana bilgisayarı getirdik. Dedene hediye ediyoruz. Buraya gelince artık o bilgisayarı kullanırsın. Derslerini aksatmadan, çok faydalı bir şekilde kullanmanı diliyorum.
Şehit kızı: Ben teşekkür ediyorum. Bana sahip çıkanlar çok fazla oldu. Hiç bir sıkıntım olmadı. Bugün de siz eşlik ettiniz. Çok sağ olun teşekkür ederim. İnşallah ilerleyen zamanlarda her şey daha güzel olur.

FOTOĞRAFLI