Şehirler arası yolculuklarda yaşanan kazalar her geçen gün artış gösterirken olaya bakanlık el attığı. Bakan Uraloğlu,1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamaya alınacak Yeni araç takip cihaz zorunluluğu için yeni yönetmelik detaylarını paylaştı. İşte şehirler arası otobüslerde yeni sistem detayları…

1 OCAK 2024'TE BAŞLIYOR

Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilen yeni düzenleme doğrultusunda açıklamalar Bakan Uraloğlu'ndan geldi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren tüm araçlara araç takip cihaz zorunluluğu getiriliyor. Şehirler arası ulaşımda kullanılan yolcu otobüslerinin taşıtların konumu, tarih ve saat bilgilerine 2 dakikalık periyotlar ile bakanlığa bildirme zorunluluğu getiriliyor. Aydın üzerinden şehirler arası yolculuk yapacak bir kişinin tüm yolculuk seyri Ankara'dan izlenebilecek.

Araç takip bilgileri, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) üzerinden elektronik ortama iletilmesi ile birlikte araçlarda etkin bir şekilde takip edilebilecek. Yolcu taşımacılığında firmaların yeni düzenleme uyum sağlayabilmesi ile birlikte gerekli hazırlıkların tamamlanacağı ve işbirliği içerisinde çalışacağı bildirildi

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILIYOR

Yeni düzenlemenin korsan taşımacılığın engellenmesi, güzergah dışına çıkan araçların tespit edilmesi ile birlikte taşıma verimliliğinin arttırılması gibi birçok farklı alanda etkili olacağı belirtildi. Mevcut düzenin de daha etkin uygulanabileceğinin altı çizilirken sektörde yaşanabilecek olumsuzlukların da kolay bir şekilde çözüme kavuşturulabileceği aktarıldı.

Bakanlık duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı! Bakanlık duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı!

Bakan Uraloğlu, taşıma, trafik ve sürüş güvenliğine katkı sağlayacak uygulamayı işaret ederek kurallara uymayan firmalara da gerekli yaptırımların uygulanacağını vurguladı. Sektörün sorunlarını dinlemek ve çözüm aramak adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yapan Uraloğlu, sektördeki paydaşların da işbirliği içerisinde olacağını dile getirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.