Seçimlere aylar kala anket şirketleri de halkın nabzını yoklamaya başladı. 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için zaman yaklaşırken tartışmalar da artıyor. Bir yandan Mayıs seçimlerinden kalan tartışmalar sürerken bir yandan da adaylar, isimler tartışılıyor.

14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıkladığı anket sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunu yüzde 51.7 olarak tahmine eden ORC Araştırma yeni bir anket sonucunu sosyal medya hesabından yayımladı.

OY DAĞILIMI

ORC Araştırma Şirketi, katılımcılara "Bu Pazar 'Milletvekili Genel Seçimi" olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltildi. 11-16 Aralık arasında yapılan çalışma 27 ilde 3160 katılımcıyla yüz yüze gerçekleştirildi.

Partilerin aldıkları oy oranları şöyle:

AK Parti %36,9

CHP %27,0

MHP %11,5

DEM %8,4

İYİ Parti %6,2

ZP %2,8

YRP %2,4

TİP %1,4

BBP %1,1

Diğer %2,3

İYİ PARTİ'DE DİKKAT ÇEKEN DÜŞÜŞ

Anket sonuçlarında AK Parti ilk sıradaki yerini korurken CHP takip ediyor. MHP mayıs ayının ardından üçüncü sıradaki yerini korumayı başarırken İYİ Parti ise barajı geçecek oy oranına ulaşamadı.

Federasyondan flaş Süper Lig kararı: 36. haftadan itibaren uygulanacak Federasyondan flaş Süper Lig kararı: 36. haftadan itibaren uygulanacak

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.