İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in rüşvet iddiasıyla hapis cezası alan eski Mali İşler Daire Başkanı Bahattin Karakaş için eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un referans olduğunu iddia etmesi üzerine yeniden başlayan tartışma üzerine konunun  "Ucu nereye varıyorsa oraya kadar araştırılması" gerektiğini söyledi.

KUL'UN YAPMADIĞINI BİLİYORUM

Karakaş'a referans olduğu iddia edilen eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un böyle bir şey yapmadığını bildiğini belirten Aksoy, "Yargı süreci tarafsız bir şekilde devam etmeli. Ucu nereye varıyorsa oraya kadar araştırılmalı. Yapılan kul hakkıdır. Kamu vicdanı ve bağımsız hukuk devrede olmalı. Samsun halkı bu yapılanları gördüğü zaman sandıkta gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir kahvaltı profgramı sırasında, gazetecilerin rüşvet aldığı idduiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan eski Mali İşler Daire Başkanı Bahattin Karakaş  ilgili sorusunu, "Geçmişi hırsız mıydı? Bize onunla ilgili yüzde 100 tam referansı Şenol Kul verdi" diye yanıtlamıştı. Eski Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da bu iddianın doğru olmadığını belirterek, "Bana sordu, güvenmiyorum, dedim" ifadesiyle bir Demir'i yalanlamıştı.

TOBB Genel Kurulu'nda Samsun rüzgarı! TOBB Genel Kurulu'nda Samsun rüzgarı!

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.