"FİLENİN SULTANLARI TARİH YAZDI"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filenin Sultanları bugün tarih yazdı. Bu gurur hepimizin; Bu gurur tüm Türkiye’nin! A Milli Kadın Voleybol Takımımız, tarihinde ilk kez Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda finale yükseldi. Şimdi Al Bayrağımızı gururla final sahnesinde temsil etme zamanı! Tebrikler Filenin Sultanları" ifadeleriyle takımı kutladı.
FİLENİN SULTANLARI ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE EDECEK
Filenin Sultanları, turnuva boyunca gösterdiği üstün performansla dikkat çekti. E Grubu'nda İspanya, Bulgaristan ve Kanada'yı set vermeden yenerek lider tamamlayan milliler, son 16 turunda Slovenya'yı 3-0, çeyrek finalde ise ABD'yi 3-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı. Yarı finalde, Türk başantrenör Ferhat Akbaş'ın çalıştırdığı Japonya'yı da geçerek finale ulaşan ay-yıldızlılar, şimdi şampiyonluk için mücadele edecek.

RAKİBİNİ BEKLİYOR
Final maçında Filenin Sultanları, İtalya-Brezilya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Bangkok’taki Huamark Spor Salonu'nda 7 Eylül Pazar günü oynanacak final maçı, TRT 1 ekranlarından şifresiz ve naklen yayınlanacak. Türkiye, bu tarihi maçta al bayrağını gururla dalgalandırmak ve dünya şampiyonluğu unvanını kazanmak için parkeye çıkacak.




