Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Teknopark, OMÜ-TTO ve Orta Karadeniz İş Birliği Platformu paydaşlığında gerçekleştirilecek “15 Temmuz Sonrası Savunma Sanayiindeki Gelişmeler” konulu çalıştaya katılmak için Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir bugün Samsun'a geliyor.

ŞİRKETLER DİNLECEK

Program kapsamında SSB ve savunma sanayiindeki şirketlerin sunumlarI dinlenecek. Programda Savunma Sanayii Başkanlığı Yetenek Envanteri'ne (YETEN) dahil olabilecek ve savunma sanayiindeki şirketlerin tedarikçi potansiyeline sahip firmaların belirlenecek.

İNCELEMELERDE BULUNACAK

İki gün sürecek program kapsamında birinci gün Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ilk olarak Samsun Valiliği'ni ziyaret edecek. Demir ardından Samsun Teknopark ve Samsun Teknopark Ballıca Ek Alan Sahası'nda, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde ve Merkez OSB'yi ziyaret ederek, incelemelerde bulunacak. İkinci gün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek çalıştayda Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM, MKE, TÜBİTAK SAGE, TEI, BMC, FNSS tarafından sunumlar gerçekleştirilecek.  

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAKLA MÜKELLEFİZ'

Çalıştayın öneminden bahseden ve Türk Savunma Sanayii'nin ülkeye çok ciddi katkılar sağladığını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Türk Savunma Sanayisi geçirdiği süreçte ülke ekonomisine, kamu güvenliğine, teknolojik üretime, askeri üstünlüğe ve istikrara katkı sağlayan ciddi bir atılım yapmış ve böylece Türkiye’yi küresel aktörlerle rekabet edebilecek konuma taşımıştır. Bu atılımlarla beraber ülkemizin bağımsızlığını pekiştiren, yerli üretime dayalı savunma sanayi, kendi teknolojisini üreten ve transfer edebilen, ülke ekonomisine katkı sağlayan duruma gelmiştir. Tam da bu noktada kurumlar olarak bizler de üzerimize düşeni yapmak ve elimizden gelen katkıyı sağlamak adına zincirin halkası olmakla mükellefiz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.